16 Απριλίου 2010

19:35
2
Υπέρ της αποκρατικοποίησης όλων των ΔΕΚΟ, ακόμη και της συγχώνευσης ή και της κατάργησης κάποιων τάχθηκε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το επιμελητήριο για τα προβλήματα των ΔΕΚΟ. Μάλιστα, ο κ. Μίχαλος υποστήριξε ότι ακόμη και κερδοφόρες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ θα πρέπει να αποκρατικοποιηθούν, ενώ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής προγράμματος εθελουσίας εξόδου στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ακόμη την ανάγκη να «παγώσουν» τουλάχιστον για μια πενταετία οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να επέλθει η φυσική μείωση του προσωπικού, και ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες μετατάξεις, ειδικά στους ευαίσθητους τομείς της υγείας και της παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό. Ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε τις ΔΕΚΟ «ανοιχτή πληγή για την ελληνική οικονομία», καθώς και «μόνιμη πηγή σπατάλης και ελλειμμάτων, εστία αναποτελεσματικότητας και κακοδιαχείρισης που επιβαρύνει με τεράστιες ζημιές τον φορολογούμενο πολίτη, παρέχοντας ταυτόχρονα χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Πηγή: kathimerini.gr

2 σχόλια:

  1. Κατά το όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη, όπου κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, περικοπές και ξεπουλήματα Δημοσίων επιχειρήσεων, ο κ.Μίχαλος πρώτος και καλύτερος. Η πλάκα,εντός εισαγωγικών, ειναι ότι τον ακούνε με ευλάβεια οι οπαδοί των ελεύθερων αγορών, δηλαδή της ασυδοσίας, πολιτικοί και δημοσιογράφοι αναλυτές διάφοροι, άχρωμοι και άοσμοι, καθότι ο κ.Μίχαλος ειναι παντός πολιτικού καιρού και γνήσιος υπερασπιστής των συμφερόντων αυτών που εκπροσωπεί και μάλιστα τα καταφέρνει και πολύ καλά για λογαριασμό των μελών του, αφού εισακούγεται από τις πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες έχουν βαρηκοϊα μόνο όταν φωνάζουν οι εργαζόμενοι.
    Η ουσία ειναι πως η ώρα των ΔΕΚΟ φτάνει, και εύχομαι να μην ξαναζήσει ο ΗΛΠΑΠ τις μετατάξεις του 1992, τις περικοπές του 1998 σε ολη τη συγκοινωνία, οπου έγιναν χάρις σε κατώτερους των περιστάσεων συνδικαλιστές που βάλαν και τη τζίφρα τους σε μνημόνια και πρακτικά περικοπών... Γιαυτό και ειναι μονόδρομος η ενιαία αντιμετώπιση από όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και στη συγκοινωνία των οποιονδήποτε κυβερνητικών επιλογών, είτε αυτές έχουν να κάνουν με τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών είτε με περικοπές πάσης φύσεως δικαιωμάτων. Οι διάφοροι κ.κ. Μίχαλοι, ειναι μειοψηφία. Οι εργαζόμενοι όμως ειναι συντρηπτική πλειοψηφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O κύριος Μίχαλος ως τι μιλάει; Ως πετυχημένος πολιτικός ή ως πετυχημένος επιχειρηματίας;
    Όσον αφορά το πρώτο υπήρξε εξ' απορρήττων συνομιλητής και συνεργάτης του περίφημου Αλογοσκούφη. Οι ιδέες του πιάσαν τοπο... Επίσης υποστηρικτής της Ντόρας... Ευτυχώς γλύτωσε ο Σαμαράς!
    Όσον αφορά το δεύτερο, ποίας επιχείρησης είναι ιδιοκτήτης; Πληρώνει το ΦΠΑ του, τις εργοδοτικές του εισφορές κλπ; Εγώ τουλάχιστον δεν τον έχω ακούσει ποτέ να προτρέπει τα μέλη του ΕΒΕΑ, στο οποίο προεδρεύει, να είναι υποδείγματα συνέπειας. Μόνο με την καμπούρα των μισθωτών ασχολείται λές και οι μισθωτοί δεν είναι οι αιμοδότες των μελών του ΕΒΕΑ. Γι' αυτό τα λουκέτα πάνε σύννεφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.