16 Απριλίου 2010

14:46


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει σε βάρος των εργαζομένων οι δυνάμεις του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει τέλος, κλιμακώνεται αδίστακτα.

Βασικοί άξονες αυτής της κλιμάκωσης αποτελούν:

- Η άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων όχι μόνο να υπογράψουν Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και να δώσουν ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά απαιτούν διαπραγμάτευση από μηδενική βάση με ακύρωση όλων των προηγούμενων συλλογικών ρυθμίσεων. Στην ουσία σχεδιάζουν την κατάργησή τους. Τρομοκρατούν, εκβιάζουν με απολύσεις. Τη στάση αυτή ενίσχυσε η κυβέρνηση με τις απολύσεις των εργαζομένων στα Προγράμματα Stage, των συμβασιούχων, όχι μόνο το πάγωμα, αλλά και τη μείωση των μισθών, κλπ.

- Το φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο αυξάνονται οι άμεσοι φόροι που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, τα πλατειά λαϊκά στρώματα, καταργείται επί της ουσίας το αφορολόγητο όριο, την ίδια ώρα που μειώνονται οι επιβαρύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου και θεσπίζονται νέα προνόμια, ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές του.

- Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που είναι έτοιμο για ψήφιση στη Βουλή, με το οποίο οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνομιακά επιδόματα, αυξάνεται ο χρόνος συνταξιοδότησης και πάει στα 40 χρόνια με επιδίωξη να δουλεύουν οι εργαζόμενοι μέχρι τα βαθιά γεράματα και καταργείται ο κοινωνικός χαραχτήρας της ασφάλισης.

- Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις με βάση και τις κατευθύνσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Έχουν γνωστοποιηθεί ήδη οι βασικές του παράμετροι που προβλέπουν αύξηση του ορίου των απολύσεων, μείωση ή κατάργηση των αποζημιώσεων των απολύσεων, αντικατάσταση των υπερωριών από ρεπό, πάρα πέρα ελαστικοποίηση στην χρησιμοποίηση της εργατικής δύναμης, περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, περιορισμούς έως κατάργηση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κ.ά. Η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο που στρώνει το έδαφος σε αυτή την προοπτική.

- Το συνεχιζόμενο κύμα των ανατιμήσεων στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και τις υπηρεσίες και η αύξηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ που αφαιρούν σε καθημερινή βάση ένα σημαντικό μέρος του πενιχρού ήδη εισοδήματος μας.

- Οι χιλιάδες απολύσεις που συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς, η ανασφάλιστη η απλήρωτη εργασία, τα 3ήμερα, 4ήμερα, οι διαθεσιμότητες που γενικεύονται.

- Το σχέδιο «Καλλικράτης» που θα προσαρμόσει ακόμη περισσότερο την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις ανάγκες του κεφαλαίου με πολλαπλές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα, όπως τις μαζικές απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Οι εξελίξεις που προετοιμάζονται στην Παιδεία θα αυξήσουν τους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των εργαζομένων, θα προσθέσουν νέα βάρη στην εργατική οικογένεια, θα χειροτερεύσουν τη θέση των εκπαιδευτικών.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Υγεία όχι μόνο αναγκάζει τα λαϊκά νοικοκυριά να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αγορά υπηρεσιών Υγείας, αλλά πια καθημερινά κοστίζει στην κυριολεξία ζωές.

Συνάδελφοι,

Μόνο από σκοπιμότητα μπορεί κάποιος να μην αντιλαμβάνεται, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κλιμακούμενο πόλεμο ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων μας πρωτοφανέρωτο που δεν τον έχουμε ξαναζήσει. Το αποτέλεσμα είναι το εφιαλτικό μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας να είναι η καύσιμη ύλη για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Μια τέτοια επίθεση απαιτεί και ανάλογη απάντηση από την εργατική τάξη τόσο ως προς την έκταση, τις μορφές πάλης, τη διάρκεια της. Οι ευθύνες είναι ιστορικές. Κάθε ημέρα που χάνεται στην οργάνωση της αντίστασης της εργατικής τάξης ευνοεί την κυβέρνηση, τους εργοδότες, την Ευρωπαϊκή Ένωση στην επίθεση τους.

Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους εργαζόμενους, όλες τις οργανώσεις τις εργατικής τάξης να συζητήσουν την πρόταση του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση της πάλης. Προτείνουμε να πάρουν απόφαση για 48ωρη απεργία στις 21 - 22 Απρίλη, να απαιτήσουν από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κάνουν το ίδιο. Τα βασικά αιτήματα της απεργίας να είναι:

- Η απαίτηση να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να καταργηθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

- Η άμεση υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα.

- Η απαγόρευση των απολύσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και η προστασία των ανέργων.

Το σύνθημα μας συνάδελφοι και συναδέλφισσες δεν μπορεί να είναι άλλο από το ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.