13 Οκτωβρίου 2009

09:58
ΡΕΠΟ

Όταν το 2000 έπρεπε να ενσωματώσουμε τον νόμο και να μας αποδοθούν τα ρεπό η πρόταση του τότε διευθύνοντος συμβούλου Χρυσουλάκη ήταν για 114 ρεπό. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι η απόδοση των ρεπό γίνεται σε ετήσια βάση διότι σύμφωνα με το ΒΔ 748/1966 οι οδηγοί εξαιρούνται από την ανάπαυση της αργίας . Σε όλη την επικράτεια σύμφωνα με τι μέρα πέφτουν οι αργίες οι εργαζόμενοι κάθονται συν0λικά ανα έτος 114 ήμερες περίπου - άλλη χρονιά τυγχάνει 116 - άλλη χρονιά 112 ήμερες . Εγώ προσωπικά πιστεύω πως η πρόταση του Χρυσουλάκη ήταν ένας πολύ δίκαιος μέσος όρος όπως εξάλλου σε αυτό τον αριθμό είχε συμφωνήσει και η ΕΘΕΛ . Το σωματείο Σταθόπουλου - Κουτουβέλη ΔΕΝ δέχτηκε τον αριθμό αυτό - ήθελε τα 119 ρεπό . Αναταραχές - φωνές και τότε εμφανίζεται η ΣΟΛΔΑΤΟΠΑΡΕΑ και υπόσχεται ότι άμα ανατρέψουμε το σωματείο ο Σολδάτος θα υπόγραφε για 114 ρεπό . Μαζεύτηκαν οι υπογραφές - πέφτει το σωματείο και έρχεται ο Σολδάτος να αποκαταστήσει τα πράγματα. Προτού πέσει ο Σταθόπουλος είχε προσφύγει στην διαιτησία και έτσι για το 2000 οι οδηγοί πήραν ξερά 104 ρεπό . Το 2001 ήρθε η ώρα με τον ίδιο Διευθύνοντα σύμβουλο ( Χρυσουλάκη ) και με παντοδύναμο σωματείο και επικεφαλής τον Σολδάτο να υπογράψουμε τα 114 όπως και τα δυο μέρη ζητούσαν (και ήταν απόλυτα σύμφωνο και με τον νόμο ) .
ΓΙΑΤΙ δεν τα υπόγραψαν όταν έφτασε η ώρα;
ΤΙ συμφωνίες και εξασφαλίσεις ζήτησε ο Σολδάτος ;
Κανείς δεν θα μάθει τους πραγματικούς λόγους που ο Σολδάτος ξεπούλησε έτσι απλά τους οδηγούς .
Για την ιστορία αναφέρω ότι ο Σολδάτος υπέγραψε τότε 110 ρεπό ( μείον 4 ρεπό - τα υπόλοιπα δώρο στην εταιρία για να μην δουλεύουν στο τιμόνι οι << επιπλέον >> συνδικαλιστές ) Όλα αυτά τα χρόνια κλέβουν από τους εργαζόμενους ρεπό και επιστρέφονται στους συνδικαλιστές με διαφόρους τρόπους .
Το 2007 ο Τσιάντος ( αυτός που βρίζαμε όλοι - για δικούς του λόγους μας ΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΡΕΠΟ από τα κλεψιμείκα του Σολδάτου) και έτσι οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι την επόμενη δεκαετία ίσως βρεθεί κάποιος άλλος << τρελός >> ο οποίος θα αποκαταστήσει την αδικία και το κλέψιμο που υφίστανται οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ ( όσοι δουλεύουν κυλιόμενες βάρδιες ) από την καταραμένη ΣΟΛΔΑΤΟΠΑΡΕΑ την οποία ήταν η πραγματική αιτία που έχουμε καταντήσει ο απόπατος των αστικών συγκοινωνιών .

Οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ μετά από 10 χρόνια εφαρμογής του νόμου παίρνουμε 112 ρεπο σε ετήσια βάση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.