13 Οκτωβρίου 2009

18:19
1









ΡΕΠΟ

Όταν το 2000 έπρεπε να ενσωματώσουμε τον νόμο και να μας αποδοθούν τα ρεπό η πρόταση του τότε διευθύνοντος συμβούλου Χρυσουλάκη ήταν για 114 ρεπό. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι η απόδοση των ρεπό γίνεται σε ετήσια βάση διότι σύμφωνα με το ΒΔ 748/1966 οι οδηγοί εξαιρούνται από την ανάπαυση της αργίας . Σε όλη την επικράτεια σύμφωνα με τι μέρα πέφτουν οι αργίες οι εργαζόμενοι κάθονται συν0λικά ανα έτος 114 ήμερες περίπου - άλλη χρονιά τυγχάνει 116 - άλλη χρονιά 112 ήμερες . Εγώ προσωπικά πιστεύω πως η πρόταση του Χρυσουλάκη ήταν ένας πολύ δίκαιος μέσος όρος όπως εξάλλου σε αυτό τον αριθμό είχε συμφωνήσει και η ΕΘΕΛ . Το σωματείο Σταθόπουλου - Κουτουβέλη ΔΕΝ δέχτηκε τον αριθμό αυτό - ήθελε τα 119 ρεπό . Αναταραχές - φωνές και τότε εμφανίζεται η ΣΟΛΔΑΤΟΠΑΡΕΑ και υπόσχεται ότι άμα ανατρέψουμε το σωματείο ο Σολδάτος θα υπόγραφε για 114 ρεπό . Μαζεύτηκαν οι υπογραφές - πέφτει το σωματείο και έρχεται ο Σολδάτος να αποκαταστήσει τα πράγματα. Προτού πέσει ο Σταθόπουλος είχε προσφύγει στην διαιτησία και έτσι για το 2000 οι οδηγοί πήραν ξερά 104 ρεπό . Το 2001 ήρθε η ώρα με τον ίδιο Διευθύνοντα σύμβουλο ( Χρυσουλάκη ) και με παντοδύναμο σωματείο και επικεφαλής τον Σολδάτο να υπογράψουμε τα 114 όπως και τα δυο μέρη ζητούσαν (και ήταν απόλυτα σύμφωνο και με τον νόμο ) .
ΓΙΑΤΙ δεν τα υπόγραψαν όταν έφτασε η ώρα;
ΤΙ συμφωνίες και εξασφαλίσεις ζήτησε ο Σολδάτος ;
Κανείς δεν θα μάθει τους πραγματικούς λόγους που ο Σολδάτος ξεπούλησε έτσι απλά τους οδηγούς .
Για την ιστορία αναφέρω ότι ο Σολδάτος υπέγραψε τότε 110 ρεπό ( μείον 4 ρεπό - τα υπόλοιπα δώρο στην εταιρία για να μην δουλεύουν στο τιμόνι οι << επιπλέον >> συνδικαλιστές ) Όλα αυτά τα χρόνια κλέβουν από τους εργαζόμενους ρεπό και επιστρέφονται στους συνδικαλιστές με διαφόρους τρόπους .
Το 2007 ο Τσιάντος ( αυτός που βρίζαμε όλοι - για δικούς του λόγους μας ΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΡΕΠΟ από τα κλεψιμείκα του Σολδάτου) και έτσι οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι την επόμενη δεκαετία ίσως βρεθεί κάποιος άλλος << τρελός >> ο οποίος θα αποκαταστήσει την αδικία και το κλέψιμο που υφίστανται οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ ( όσοι δουλεύουν κυλιόμενες βάρδιες ) από την ΣΟΛΔΑΤΟΠΑΡΕΑ η οποία ήταν η πραγματική αιτία που έχουμε καταντήσει ο απόπατος των αστικών συγκοινωνιών .

Οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ μετά από 10 χρόνια εφαρμογής του νόμου παίρνουμε 112 ρεπο σε ετήσια βάση .

1 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το άρθρο σου Καλαματιανέ... Για να τα θυμηθούν οι παλιοί και για να τα γνωρίσουν οι νέοι συνάδελφοι. Υ.Γ. Αυτοί είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας τόσα χρόνια.... ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.