4 Οκτωβρίου 2015

11:23
Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% δημιουργεί προβλήματα και στις αστικές συγκοινωνίες με το αρμόδιο υπουργείο να αναζητεί λύσεις ώστε να μην επιβαρυνθούν οι καθημερινοί χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς.
http://www.e-typos.com/files/1/2015/07/10/mesa-metaforas.jpg Έτσι, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σχεδιάζει να μην περάσει στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών η αύξηση του ΦΠΑ, άλλα μόνο στα εισιτήρια που πωλούνται από τα γκισέ.
Το πρόβλημα που προκύπτει από αυτή την λύση όμως, είναι από πού θα καλυφθούν τα επιπλέον έσοδα που είχαν υπολογιστεί.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», αν δεν υπάρχει «μαγική λύση», τα ισοδύναμα θα πρέπει να καλυφθούν από τα εισιτήρια που πωλούνται από τα γκισέ.
Δηλαδή, θα πρέπει η τιμή των μεμονωμένων εισιτηρίων να εκτιναχθεί στα ύψη από το 1,20 ευρώ που πωλείται σήμερα.
Στην περίπτωση πάντως που εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου υπολογίζεται να αυξηθεί στο 1,30 ευρώ από 1,20 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Σπίρτζης έχει δηλώσει πως η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, γιατί έχουν εκδοθεί εισιτήρια, έχουν πουληθεί σε πολίτες και για να εκδοθούν νέα απαιτούνται διαδικασίες που χρειάζονται αρκετούς μήνες.
 http://www.bankwars.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.