13 Νοεμβρίου 2012

18:44
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδότησης εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για αδύναμες κοινωνικά ομάδες αφήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Παπανικολάου.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σ. Κάλας διευκρίνισε ότι « το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο επιτρέπεται να στηρίζει, στο πλαίσιο μέτρων ενεργοποίησης της αγοράς εργασίας ή κινητικότητας των εργαζομένων, ναύλους μεταφορών ή μειωμένους ναύλους με σκοπό να διευκολυνθεί η συμμετοχή της ομάδας στόχου σε αυτά τα μέτρα και η ένταξή τους στην αγορά εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, η απάντηση αυτή του Εσθονού Επιτρόπου ανοίγει τον δρόμο για αξιοποίηση πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να διεκδικήσει πόρους για στοχευμένες κοινωνικές ομάδες.

«Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυξάνει τα διαπραγματευτικά εργαλεία της κυβέρνησης ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση μέτρων ανακούφισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» ανέφερε ο ευρωβουλευτής.

 http://www.naftemporiki.gr/