31 Αυγούστου 2012

00:02


Τα στρατιωτικά όπλα που έβγαζε η ΧΡΩΠΕΙ με τον Σωτήρη Σοφιανόπουλο για τον Ελληνικό στρατό. Το ανθελληνικό κράτος υπονόμευσε την όλη προσπάθεια και υπέγραψε με ξένη εταιρεία την αγορά όπλων.

Σωτήριος Αρ. Σοφιανόπουλος Ένας άνθρωπος που αποτελεί αναξιοποίητο εθνικό κεφάλαιο.

Επί 11ετία διετέλεσε αντιπρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρωπεί. Προήγαγε τις εξαγωγές της άνω εταιρείας εις πλέον των 20 χωρών του εξωτερικού και εις ύψος άνω των 5 εκατομμυρίων δολλαρίων ετησίως. Υπήρξε πρωτοπόρος στην εξίσωση των γυναικείων ημερομισθίων με αυτά των ανδρών από το έτος 1974 στο προσωπικό 1200 ατόμων της Χρωπεί.
Ειδικευθείς στην Αναπτυξιακήν Έρευνα και τεχνολογία, δημιούργησε Πρότυπο ερευνητικό εργαστήριο στον τομέα αυτόν, όπου μεταξύ των άλλων κατασκεύασε τα πρώτα Ελληνικά όπλα μετά την Κυπριακή τραγωδία του 1974!Η κρατική μηχανή όμως δεν του επέτρεψε να συνεχίση. Είχε αρχίσει και την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων τους οποίους και αυτούς το κράτος εμπόδισε να γίνουν!Εις τα εργαστήρια δε της Χρωπεί συνέθεσε και το Προωθητικό πηραύλων,το υγρό Υδραζίνη. Στα ναυπηγεία της Αυλίδας κατασκεύασε τορπιλλάκατους τις οποίες όμως και αυτές ετορπίλλισε το Ελληνικό κράτος. Τον Αύγουστο του 1975 προσεκλήθη από τον τότε πρωθυπουργό και μετέπειτα πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Καραμανλή και του ζητήθη να υποβάλει υπόμνημα οικονομικό, το οποίο και υπεβλήθη. Και ενώ το περιεχόμενο του υπομνήματος ελήφθη πολλές φορές υπόψη απ ό την κρατική μηχανή σε νόμους και εγκυκλίους δεν εδόθη όμως ποτέ απάντηση σαυτόν. Κατά την ίδια περίπου χρονική περίοδο έφερε σε πέρας δια λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης υψηλοτάτης Τεχνολογίας υλικό εφαρμοσμένης ερεύνης με άκρως απόρρητη σήμβαση η οποία χαρακτηρίσθηκε θέμα υψίστης εθνικής ασφαλείας. Το «ευχαριστώ» του κράτους προς τον κ.Σοφιανόπουλο ήταν ότι δεν προσεκλήθη ούτε στις δοκιμές...
Το 1972 απέδειξε ότι η σόγια ευδοκιμεί στην χώρα μας καθώς καλλιέργησε 200 στρέμματα 18 ειδών(9 βρώσιμων,9 κτηνοτροφικών).Το Υπουργείο Γεωργίας όμως υπονόμευσε την όλη προσπάθεια!
Κατασκεύασε το πρώτο Ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής πρωτεινούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε αμινοξέα τα οποία εξάγοντο σε Αγγλία Αυστρία Ολλανδία και σε άλλες χώρες.. Η Δε τεχνολογία παραγωγής του εν λόγω εργοστασίου ήταν καθαρά ελληνική. Την εζήτησε δέ εκτός των άλλων κρατών η Βούλγαρία με ανταλλαγή τεχνολογία παραγωγής κιτρικού οξέος το οποίο εισάγεται εξολοκρήρου ακίας άνω των 10,000,000 εκ δολλαρίων ετησίως.Το κράτος δεν επέτρεψε τη συνεργασία και διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου.
Το 1977 παρήγαγε το πρώτο Ελληνικό πετρέλαιον στο Κερί Ζακύνθου και κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή για το «κατ εξακολούθησιν έγκλημα του»,της παραγωγής δηλαδή αργού πετρελαίου και ενώ του είχαν δώσει δύο άδειες για το σκοπό αυτό!
Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΒΙΝ του μοναδικού διυλιστηρίου βαρέων ορυκτελαίων στη χώρα μας, Γενικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας ΝΑΜΚΟ και αντιπρόεδρος της βιομηχανίας κατασκευής σκαφών ΗΘΑΚΑ ΓΙΩΤΣ. Ένεκα όμως διάφορων σκοπιμοτήτων του κατεπίφασην ελληνικού κράτους οι ώς άνω βιομηχανίες έπαψαν να λειτουργούν.
Κατόπιν όλων αυτών των κρατικών εμπαιγμών παραιτήθει εκ της θέσεώς του στη Χρωπεί διότι αντελήφθη ότι η πολιτική της κυβέρνησης καθώς και ολόκρηρη η κρατική μηχανή και το τραπεζικό σύστημα καθοδηγούμενα και κατευθυνόμενα από ξένα συμφέροντα και ιδιαιτέρως του διεθνούς σιωνισμού εμποδίζουν την άνοδο της Ελληνικής οικονομίας και κατεπέκτασην την πρόοδο και το καλό της Πατρίδος μας (βλέπε Σαρκοφάγοι του Ελληνισμού Κ. Διακογιάννη).
Έκτοτε αφιέρωσε πολύ χρόνο στη μελέτη του Ελληνικού προβλήματος. Εντόπισε τα αίτια του κινδύνου αυτού καθώς και τις δυνατότητες οι οποίες παρέχονται από την γεωπολιτικοστρατιωτική θέση της χώρας μας και του έμψυχου δυναμικού αυτής για την αντειμετώπιση του προβλήματος δίνοντας κατά καιρούς διάφορες διαλέξεις περί αυτού. Επί πλέον απέδειξε δια ιστορικών δεδομένων τις παρεμβάσεις των ξένων δυνάμεων στην πατρίδα μας, πχ Άγγλων, Γάλλων, Ιταλών,και ιδιαιτέρως των κουμμουνιστών Ρώσσων υπέρ των Τούρκων για να γίνη η καταστροφή του 1922,και αργότερα στην Κύπρο, συμπράττοντες πλέον και οι Εβραίοι σιωνισταί Κίσσινγκερ και Βαλντχάϊμ. Υποστήριξε στις διαλέξεις του, ότι υπάρχουν πάντα οι Έλληνες παράκτορες,
(προδότες),εντός της κρατικής μηχανής και της ηγεσίας του τόπου.
Μετά από τις διαπιστώσεις αυτές αντελήφθη ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται άλλως πως παρά μόνο δια της πολιτικής. Έτσι αποφάσισε περί το 1981 την ίδρυσι του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Διάφοροα προσωπικά και όχι μόνο προβλήματα εμπόδισαν την κάθοδο του κόμματος στις διάφορες πολιτικές αναμετρήσεις μέχρι το 1996.Δια πρώτη φορά το κόμμα κατήλθε στις εκλογές το 1996.
Από το 1990,αφιερώθηκε σε ένα αγώνα αποκάλυψης της απάτης των πανωτοκίων. Όταν το 1997 ολοκρήρωσε την εις βάθος έρευνα επί του θέματος, συγκέντρωσε τα στοιχεί σε έντυπο 200σελίδων το οποίο το απέστειλε σε 52 Αεροπαγίτες και στους 300 βουλευτές της Ελληνικής Βουλής, και στους 24 Ευρωβουλευτές προς ενημερωσή των. Αποτέλεσμα των προσπαθειών του ήταν η ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου τον Δεκέμβριο του 1997 όπου απεφάνθη πως τα γνωστά πανωτόκια του Ν.1083/80 ήταν Παράνομα!!! Βέβαια οι προδοτικαί κυβερνήσεις και πάλι κατάφεραν να παρακάμψουν την απόφαση αυτή και να διατηρήσουν την απάτη δια του νόμου 2601 άρθρ 12.
Υπήρξε δις πρωταθλητής Ελλάδος σε αγώνες αυτοκινήτου και κέρδισε τρίς το κύπελλο κατασκευαστών αυτοκινήτων σε 59 αγώνες πρωταθλήματος.

http://www.radiotechnology.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.