17 Μαΐου 2012

20:42


Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, με 20,3%, ενώ η Νέα Δημοκρατία πέφτει στο 14,2% και το ΠΑΣΟΚ φλερτάρει με μονοψήφια ποσοστά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα», το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την καθοδική του πορεία, πέφτοντας κάτω και από το 11%, όπως επίσης και το ΚΚΕ, που φτάνει στο 4,4%.

Χαρακτηριστική η μείωση και της Χρυσής Αυγής, που δεν ξεπερνά το 3%. Αν επιβεβαιωθεί η δημοσκόπηση, τότε το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου μπορεί να μείνει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές, καθώς φαίνεται ότι οι πολίτες που το ψήφισαν ως διαμαρτυρία, τώρα αλλάζουν γνώμη μετά τα στρατιωτικά παραγγέλματα και τις μετεκλογικές αποκαλύψεις για τα στελέχη του κόμματος.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με το iefimerida.gr, τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ: 20,3%
Νέα Δημοκρατία: 14,2%
ΠΑΣΟΚ: 10,9%
ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,1%
ΚΚΕ: 4,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,7%
Χρυσή Αυγή: 2,2%
Δημοκρατική Συμμαχία: 1,1%
Δημιουργία Ξανά: 1,6%
Αλλο κόμμα: 2,3%
Αναποφάσιστοι: 17,3%
ΔΓ/ΔΑ: 6,0
Αποχή/Ακυρο/Λευκό: 9,7%

Στα ύψη η δημοφιλία Κουβέλη – Τσίπρα

Χαρακτηριστικό της έρευνας, και της καταδίκης του Μνημονίου, είναι ότι πρώτοι στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών είναι οι άλλοτε σύντροφοι στον Συνασπισμό, ο Φώτης Κουβέ­λης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τον μεν πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκφράζεται θετικά το 53% των ερωτώμενων με 36% αρνητική γνώμη. Για τον Αλέξη Τσίπρα, οι θετικές γνώμες είναι 47% έναντι 46% αρνητικών.

Από εκεί και πέρα, το ισοζύγιο είναι αρνητικό για όλους τους άλλους αρχηγούς. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 29% θετικές και 64% αρνητικές γνώμες, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος πηγαίνει λίγο καλύτερα με 31% θετικές και 62% αρνητικές γνώμες.

‘Όμοια είναι όμως η κατάσταση και για τον Πάνο Καμμένο, με 30% των ερωτηθέντων να εκφράζονται θετικά 58% αρνητικά. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αλλά ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έχουν επίσης έντονα αρνητικό ισοζύγιο.

tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.