17 Μαΐου 2012

09:31
Τα κακά νέα για την εγχώρια αεροπορική αγορά συνεχίζονται, καθώς, μετά την απόφαση της Delta Airlines να σταματήσει τις πτήσεις από και προς Νέα Υόρκη, και η Singapore Airlines, έπειτα από πολλά χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα (από το 1972), αποφάσισε να κλείσει τον σταθμό της στη χώρα μας και να σταματήσει τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Σιγκαπούρης.

Η τελευταία πτήση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα που σταματούν και οι απευθείας πτήσεις Νέα Υόρκη - Αθήνα - Νέα Υόρκη, από το αεροδρόμιο JFK.

Αν και η πτήση της Singapore Airlines πήγαινε πολύ καλά, αφού, μεταξύ άλλων, εξυπηρετεί τους Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας που έρχονται στην Ελλάδα για το καλοκαίρι, εντούτοις η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει τη δραστηριότητά της στη χώρα μας, καθώς οι προβλέψεις της για την πορεία της Ελλάδας κάθε άλλο παρά θετικές είναι.

Πριν από έναν χρόνο ανάλογη απόφαση έλαβε και η THAI Airways που εξυπηρετούσε παρόμοιους προορισμούς με τη Singapore, στην Άπω Ανατολή, την Ανατολή Ασία και την Αυστραλία.

Οι πελάτες που διαθέτουν ήδη εισιτήριο από/προς Αθήνα με ημερομηνία μεταγενέστερη της 26ης Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα αποζημίωσης χωρίς κυρώσεις. Μαζί με τον σταθμό της Αθήνας, η Singapore κλείνει και τον σταθμό στο Άμπου Ντάμπι.

Έτσι, από τον ερχόμενο Οκτώβριο η Αθήνα αποκλείεται από την απευθείας σύνδεση τόσο με την Ανατολή όσο και με τη Δύση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας - πέραν των ανθρώπων που αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας αυτής της δυσμενούς εξέλιξης.

Οι επιβάτες που θα επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη ή τη Σιγκαπούρη θα πρέπει να παίρνουν πτήση προς την Κωνσταντινούπολη και να μετεπιβιβάζονται σε κάποια πτήση των Turkish Airlines, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους…


Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.