14 Μαΐου 2012

16:37
Εκτάκτως συνεδριάζει την Τετάρτη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με τη συμμετοχή των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων των μεγάλων αστικών κέντρων, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τις εξελίξεις στο θέμα των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Και αυτό καθώς είναι πιο ορατό από ποτέ το ενδεχόμενο να μην εξοφληθούν εντός των αναμενόμενων ημερομηνιών οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς της χώρας, κάτι που θα σημάνει και τη διακοπή της φαρμακευτικής περίθαλψης στους ασθενείς, όπως έχει εδώ και μέρες επισημάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Όπως τονίζει ο Π.Φ.Σ., έχουν επανειλημμένα και έγκαιρα προειδοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι, αλλά και ο ΕΟΠΥΥ, πως η συνεχιζόμενη ασυνέπεια και στο θέμα των πληρωμών θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης. Οι εκτελεσθείσες συνταγές του Μαρτίου θα πρέπει κανονικά να εξοφληθούν μέχρι τις 15 Μαΐου.

«Τα φαρμακεία «πνέουν τα λοίσθια» κυρίως λόγω έλλειψης ρευστότητας, αλλά και εξαιτίας της μηδενικής πιστωτικής πολιτικής από μέρους των εταιρειών και των επαχθέστατων μέτρων που έχουν ληφθεί σε βάρος τους τα τελευταία χρόνια», επαναλαμβάνει ο Π.Φ.Σ.

Παράλληλα το υπάρχον πολιτικό περιβάλλον δυσχεραίνει την προοπτική να βρεθεί ο αρμόδιος υπουργός για να χειριστεί με αποτελεσματικότητα το ζήτημα.

Βίκυ Κουρλιμπίνη



Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.