22 Απριλίου 2012

20:23
Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι « να τα αλλάξουμε όλα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο Ζάππειο παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές της 6ης Μαίου είναι οι πιο κρίσιμες από το 1974 καθώς κλείνουν την ιστορική περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Μίλησε για ιδιωτικοποιήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ να πηγαίνουν στα χέρια ιδιωτών, για κυβέρνηση με 10 υπουργεία ενώ τόνισε ότι θα αντικαταστήσει το χαρατσι και σταδιακά θα μειώσει την φορολογία….

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων, των επιδομάτων στους πολύτεκνους και στους κτηνοτρόφους ενώ αναφέρθηκε σετην «άμεση ανακούφιση των δανειοληπτών» καθώς όπως είπε δεν μπορούν να πληρώνουν σε δόσεις πάνω από το 30% του εισοδήματός τους. «Μπορούν να πληρώνουν μόνο τόκους για τουλάχιστον μια τριετία»

«Για τους δανειολήπτες μπορεί να βρεθεί λύση χωρίς να χτυπηθεί το τραπεζικό μας σύστημα. Να μην ξεπερνάει το 30% του μηνιαίου εισοδήματος τους η δόση του δανείου. Και για 3 χρόνια να πληρώνουν μόνο τους τόκους».

«Το καλύτερο αντίδοτο για μας είναι η ανάπτυξη. Δεν υπάρχει για μας θέμα 13ου και 14ου μισθού. Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές. Αλλιώς δημιουργείται εκ νέου ύφεση. Αν υπάρξει ανάκαμψη, τότε δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί. Αυτό αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε και ζητάμε από τον Ελληνικό λαο να μας δώσει την δύναμη να τα καταφέρουμε. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε τις σπατάλες του κράτους. Αυτό που δεν έκανε δηλαδή ποτέ το ΠΑΣΟΚ.Μετά την 6η Μαϊου, τέρμα αυτή η νοοτροπία».

Ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε στην κριτική του απέναντι στη συνταγή του Μνημονίου: «Είχαμε από την αρχή δει ότι το Μνημόνιο δεν έβγαινε και τους το λέγαμε. Επαληθευτήκαμε σε όλα, δυστυχώς. Και έπεσαν έξω σε όλα. Λέγαμε να περικοπεί το έλλειμμα. Ναι. Αλλά με περικοπή της δημόσιας σπατάλης, όχι με οριζόντιες περικοπές. Από την αρχή μιλήσαμε για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Τώρα το κατάλαβαν αλλά δεν ξέρουν πως να το κάνουν. Από την αρχή τούς είπαμε ‘όχι στην αύξηση των φόρων’. Τώρα βλέπουν ότι οι φόροι σε ύφεση απλά γεμίζουν την Ελλάδα λουκέτα (…) Τσακωθήκαμε ακόμη και με τους εταίρους μας…. κι όταν αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε την δανειακή σύμβαση και να γίνει το κούρεμα επιμείναμε και πάλι ότι τα μέτρα είναι λάθος».

Αναφερόμενος στα ύψους 11.5 δισ. μέτρα του Ιουνίου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Για τα μέτρα του Ιουνίου, η απάντηση είναι απλή. Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από περικοπή σπατάλης. Γιατί υπάρχει άφθονη. Και δεν την άγγιξαν καν. Και όποιος έχει αμφιβολία ας δει το πάρτυ με το ΙΚΑ Καλλιθέας αλλά και τις συντάξεις μαϊμού (…) Δεν γίνεται να κόβεις τις συντάξεις του κοσμάκη όταν συνεχίζεις να έχεις δημόσιες εταιρίες με τέτοια ελλείμματα (…) Τραίνα και αστικές συγκοινωνίες παράγουν έλλειμμα πάνω από 1,.5 δισ. Θέλω κι εγώ τα καλύτερα τραίνα. Αλλά κόμπος που δεν λύνεται, θα κόβεται», τόνισε ο κ. Σαμαράς που προανήγγειλε ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού έργου του ΟΣΕ. «Ο,τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί θα ιδιωτικοποιηθεί», ανέφερε χαρακτηρτιστικά

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε επίσης:Αύξηση του φόρου στα κέρδη στα νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Αποζημίωση στους μικρο – ομολογιούχους «Εκαναν πατριωτική επένδυση. Πρέπει να αποζημιωθούν. Υπάρχει τρίοπος να γίνει. Κυρίως με επενδυτικά κίνητρα ή φορολογικές ελαφρύνσεις.Προσδιορισμό πλαφόν στις δόσεις των δανειοληπτών: «Δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους», είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε με νόημα ότι δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα. «Πρέπει να αναπνεύσει η μεσαία τάξη που συντρίβεται από φόρους. Η Ελλάδα είναι χώρα νοικοκυραίων, μην το ξεχνάμε», είπε με έμφαση

Παράλληλα, εξήγγειλε ότι θα δρομολογηθεί η επιδότηση με 2% για 10 χρόνια στα στεγαστικά δάνεια για την 1η κατοικία, ενώ θα καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ – «το χαράτσι του κ. Βενιζέλου που έφερε ζημιές και στην ίδια τη ΔΕΗ», όπως είπε – με την καθιέρωση ενιαίου φόρου για την ακίνητη πειρουσία, όπως το ΕΤΑΚ.

Επίσης, θα υπάρξει οριστική ρύθμιση για τα αυθαίρετα. ενώ θα δοθούν διευκολύνσεις φορολογικές σε όσους ξένους παραμένουν επί μακρόν στην Ελλάδα και διευκολύνσεις για βίζα σε Ρωσία και Κίνα

Ακόμη ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε ότι θα δοθεί φορολογική αμνήστευση για όσους επιστρέψουν καταθέσεις από το εξωτερικό και τόνισε ότι σταδιακά θα καθιερωθούν τρεις συντελεστές ΦΠΑ, 5%, 9% και 19% και ανώτατος φορολογικός συντελεστής στο 32% για τους πολίτες.

«Οχι» σε συγκυβέρνηση

Τέλος, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετος με συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και ζητά αυτοδυναμία: «Μπορώ να μειώσω το κράτος, αν πρέπει να μοιράζουμε υπουργεία με άλλα κόμματα σε συγκυβέρνηση; Μπορώ να αλλάξω ένα υπουργό που δεν κάνει, αν πρόκειται να ανατρέψω τις ισορροπίες της συγκυβέρνησης; Μπορώ να κινηθώ με την ταχύτητα που χρειάζεται, αν πρέπει για κάθε βήμα να υπάρχει ‘σπασμένο τηλέφωνο’ ατέλειωτων συνεννοήσεων; Μπορώ να μειώσω τους φόρους, όπως επιβάλλει η δική μου φιλελεύθερη ιδεολογία, μαζί με εκείνους που αύξαναν τους φόρους; Μπορώ να κάνω την Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, μαζί με εκείνους που μας έβαλαν στο Μνημόνιο; Μπορώ να αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα μαζί με εκείνους που απομόνωσαν την Ελλάδα;» Αυτά ήταν τα ρητορικά ερωτήματα τα οποία έθεσε στο ακροατήριό του.

«Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή και ισχυρή πλειοψηφία, για να κάνουμε αυτά που πρέπει να γίνουν, αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος. Ζητώ ισχυρή εντολή και για ένα λόγο ακόμα:Για να μπορέσω να αγκαλιάσω όλους τους Ελληνες! Δεν θέλω να κυβερνήσω αθροίζοντας κομματικές αδυναμίες.Θέλω να κυβερνήσω απελευθερώνοντας τις δυνάμεις ολόκληρου του Εθνους» τόνισε.

http://www.tromaktiko.net/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.