15 Μαρτίου 2012

10:29


Αναρτήθηκε από μηχανοδηγοί ΟΣΕ


Οι συνάδελφοι στην ΣΤΑ.ΣΥ μας στείλαν και δημοσιεύουμε την κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων.Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (ΣΣΕ -Οργανόγραμμα- εφεδρείες) είναι κοινά και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας.

Την δημοσιεύουμε:

Στην κοινή μας συνεδρίαση (13.03.12) στην οποία συμμετείχαν τα Σωματεία εργαζομένων σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.) και η Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, συζητήθηκαν διεξοδικά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από τις συνεχείς αλλαγές της ισχύουσας Νομοθεσίας, ιδιαίτερα δε, μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση των Νόμων 4024/11 και 4046/12 ( δεύτερο μνημόνιο), αλλά και την πράξη 6/28.2.2012 του Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.).

Νομοθεσία η οποία κατ΄ επιταγή της τρόικα, τροποποιεί το εργατικό δίκαιο στο σύνολό του, ανατρέπει βίαια τις εργασιακές σχέσεις, καταργεί ολόκληρο το δίχτυ προστασίας των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, μειώνει μισθούς και συντάξεις, καταργεί μονομερώς τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις, τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και τη Διαιτησία, οδηγεί το σύνολο της κοινωνίας στην εξαθλίωση, διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία και την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει τους νέους στον κοινωνικό καιάδα της φτώχειας και της ανεργίας.

Στην πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., για έναρξη διαπραγματεύσεων στις 16 Μαρτίου, αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν νομιμοποιούμε το «διαίρει και βασίλευε» της Κυβέρνησης και ότι συμμετέχουμε όλα τα Σωματεία με τους εκπροσώπους μας.

Σαν ελάχιστη βάση συζήτησης, μπαίνει πλαίσιο το οποίο αφορά:

1) Την άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε.

2) Την κατάργηση των εκπαιδευτικών βαθμίδων στο σύνολο του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στη ΣΤΑΣΥ που επιφέρει τριχοτομημένο σύστημα αμοιβών και μείωση μισθών.

3) Την αύξηση του μεταφορικού έργου και την υπεράσπιση των εσόδων της εταιρείας που λόγω των απολύσεων (Α.Μ.Ε.Λ.) και των υποχρεωτικών μετατάξεων (Η.Σ.Α.Π.), η επιχείρηση έχει τεράστια απώλεια εσόδων .

4) Στην άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων και στην επαναφορά όλων των μεταταγμένων συναδέλφων, λόγω και της επικείμενης αύξησης του συγκοινωνιακού έργου με τη επέκταση των γραμμών του Τραμ και το άνοιγμα των νέων σταθμών 2 &3 του Μετρό.

5) Τη διασφάλιση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας, μέσω του Οργανογράμματος.

6) Την εκπόνηση νέου σύγχρονου Κανονισμού Προσωπικού σύμφωνα και με τις προτάσεις των Συνδικαλιστικών μας Οργανώσεων.



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι προκλήσεις των καιρών, δε δίνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και αδράνειας. Πρέπει να βάλουμε φρένο σ΄ αυτή την ξέφρενη πορεία που στο βωμό της δήθεν ανάπτυξης θυσιάζουν όλα όσα ο κόσμος της δουλειάς κατέκτησε τα τελευταία εκατό χρόνια.

- Να αποτρέψουμε τώρα τις εφεδρείες και τις νέες απολύσεις που θέλουν να επιβάλλουν με πρόσχημα την αξιολόγηση των εργαζομένων.

- Για να διατηρήσουν οι συγκοινωνίες τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και ρόλο με προσιτό κόμιστρο και χωρίς επιπλέον αυξήσεις και για να μη δοθούν βορά στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

- Είναι απαραίτητο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με ολόκληρο το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας και να δυναμώσουμε την αντίσταση μπροστά σ΄ αυτή την λαίλαπα και τα συνεχή αντεργατικά μέτρα, που δεν θα έχουν τέλος.

Οφείλουμε λοιπόν, να διασφαλίσουμε με κάθε μέσο την ενότητα στο χώρο εργασίας μας, ώστε να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για την προάσπιση των κοινών συμφερόντων των εργαζομένων.


Οι Διοικήσεις

- ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Σ.Α.Π.
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ.)
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ Η.Σ.Α.Π.
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Η.Τ.Α.)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.