8 Δεκεμβρίου 2011

10:13
1
Τελικά το τραμ, είναι το χειρότερο μέσο; Αν με ρωτήσετε τι πιστεύω, δεν θα με χαλούσε ακόμα και αν το ξήλωναν !

Μπορεί να φαίνεται σοκαριστικό έτσι που το λέω αλλά αν δεν επαναπροσδιοριστούν οι στάσεις και ο χρόνος μετακίνησης, θα καταντήσει να είναι χειρότερο και από το δυσκίνητο τρόλεϊ.

Θυμάμαι τη δεκαετία του 80 που το τρόλεϊ μας έβγαζε το λάδι για να διανύσουμε μια απόσταση μικρή, ειδικά το Φιξ – Μακρυγιάννη ήταν σκέτο μαρτύριο. Που να έβρεχε κιόλας χαμός! Υπερατλαντικό ταξίδι. Και τότε δεν υπήρχε μετρό, παρά μόνο μποτιλιάρισμα (και με λιγότερα αυτοκίνητα από σήμερα).

Ο ελάχιστος (και καλύτερος) χρόνος από τη Νέα Σμύρνη (πλατεία) έως το Σύνταγμα ήταν 35 λεπτά. Ξεκινούσες 8 παρά πέντε το πρωί και έφτανες 8.30, ώρα αιχμής υποτίθεται. Και το δευτερόλεπτο έπαιζε ρόλο. Η καλύτερη ώρα ήταν πριν τις 7.30 (20 λεπτά κατέβαινε ο χρόνος).

Για να συγκρίνουμε το σήμερα όμως. Σήμερα έχουμε μετρό, έχουμε και τραμ. Αλήθεια από τη πλατεία της Νέας Σμύρνης μέχρι το Σύνταγμα πόση ώρα κάνει; Μήπως κάνει τον ίδιο χρόνο με το τρόλεϊ της 10ετίας του 80 ή και περισσότερο; Ο χρόνος αναμονής στη στάση πόσος είναι; 20 λεπτά μήπως;

Κατά καιρούς έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές σε θέματα που αφορούν τις συγκοινωνίες (άμα ρωτήσετε τους φίλους μου θα σας πουν ότι τους έχω πρήξει μιλώντας συνέχεια για συγκοινωνιακά θέματα), πρέπει όμως κάποια στιγμή ΟΛΟΙ μας να κατανοήσουμε ότι το συγκοινωνιακό, κάθε μέρα χειροτερεύει. Οι συγκοινωνίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας μας (ο χρόνος είναι χρήμα) αφού οι μετακινήσεις με αυτές επηρεάζουν όλο τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με το υπάρχον οδικό δίκτυο αλλά και με το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Για να μην ξεχνιόμαστε ορίστε τα αποτελέσματα σχετικής δημοσκόπησης από τον ιστότοπό μας (δείτε εδώ http://www.tsiapis.com/2011/10/blog-post.html )

Πρέπει άμεσα να γίνει επαναπροσδιορισμός των στάσεων (κατάργηση κάποιων) του τραμ καθώς και του χρόνου άφιξης – αναχώρησής του. Για παράδειγμα από το Νέο Κόσμο έως το Έδεμ έχει συνολικά 13 στάσεις εκ των οποίων οι 4 δεν χρειάζονται (είναι πλεονασμός) με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος τόσο στις συχνές στάσεις όσο και με τα πολλά φανάρια (η λύση του χειριστηρίου από τους οδηγούς - τραμ σε μερικά φανάρια δεν είναι λύση, όπως μας κατήγγειλε οδηγός ταξί). Φανταστείτε πόσες άλλες στάσεις είναι άχρηστες.

Επίσης είναι απαράδεκτο όπου υπάρχει διέλευση τραμ παράλληλα να υπάρχει και λεωφορείο!!

Πρέπει όλοι οι Δήμαρχοι και Αντιπεριφερειάρχες των περιοχών που εποπτεύουν και υπάρχει διέλευση τραμ, αλλά και γενικά συγκοινωνίας να κάτσουν κάτω να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις.

Θα επανέρθουμε στο θέμα αυτό σύντομα.


Πηγή

1 σχόλια:

  1. Το τραμ << χαντακώθηκε >> στις γειτονιές της Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ και του Ν. ΚΟΣΜΟΥ . Το τραμ δεν δουλεύει σαν το τρόλεϊ . Το τρόλεϊ αναλαμβάνει τα δύσκολα στις γειτονίες .

    Και όλα αυτά στο όνομα της κονόμας . Αν διαβάσετε τις συζητήσεις που έγιναν για τις επεκτάσεις του τραμ στην πατησιών και αλλού το μόνο άξιο προσοχής ήταν η αγορά 24 συρμών ακόμα και το πόσο θα στοιχίζει η κατασκευή των γραμμών . Καταλαβαίνετε τι λέω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.