20 Σεπτεμβρίου 2011

08:31
H βόμβα που όλοι περίμεναν στο δημόσιο τομέα έσκασε από τον Δ. Ρέππα

Με επιστολή του ο υπουργός ζητά από τους άλλους υπουργούς να προχωρήσουν σε κατάργηση τμημάτων και σε μείωση 30% (όπως έλεγε και το σενάριο του ΟΟΣΑ) των οργανικών μονάδων....


Ψαλίδι δηλαδή στον στενό δημόσιο τομέα, όχι στους περιφερειακούς δημόσιους φορείς.

Όλοι οι υπουργοί καλούνται λοιπόν να προχωρήσουν σε κατάργηση τμημάτων και οργανικών θέσεων και να διώξουν χιλιάδες υπαλλήλους, όχι μόνο από τα υπουργεία αλλά και από ΝΠΔΔ που εποπτεύουν. Θα πρέπει να κάνουν καταγραφή των αναγκών τους ανά ειδικότητα και αν προκύψουν ανάγκες να προχωρήσουν σε κάλυψη των θέσεων μέσω μετατάξεων από άλλους φορείς.


Η επιστολή αναφέρει ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί σε τμήματα που ουσιαστικά δεν λειτουργούν και έχουν προσωπικό που κάθεται.

Σε κάθε περίπτωση, ανοίγει και επισήμως η πόρτα για χιλιάδες απολύσεις και στον στενό δημόσιο τομέα, μέτρο που θα ανακοινωθεί όταν ο Βενιζέλος τελειώσει τις τηλεδιασκέψεις.

Αξίζει, όμως, να αναφέρουμε το εξής: Ο Δ. Ρέππας που κλήθηκε να στείλει την επιστολή είναι αυτός που γύρω στις 20 Μαίου είχε βγει στο Mega εκνευρισμένος και είχε αντιδράσει στο πρωτοεμφανιζόμενο τότε θέμα των απολύσεων στο δημόσιο μέσω μετατάξεων. Τότε δεν υπήρχαν εφεδρείες κι άλλα κουραφέξαλα.

Ο κ. Ρέππας είχε πει τότε επί λέξη: «Όσοι νομίζουν ότι θα έχουμε δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αν διώξουμε ανθρώπους που εργάζονται 10-20 χρόνια στο Δημόσιο, είναι γελασμένοι».

Εκείνες του οι παρατηρήσεις είχαν επιδεινώσει τις σχέσεις του με τον τότhttp://www.blogger.com/img/blank.gifε τσάρο, Γ. Παπακωνσταντίνου. Έχουν όμως σημασία για να φανεί τι έλεγε τότε και τι πράττει σήμερα.

Αναξιόπιστος, όπως και όλη η κυβέρνηση.
troleatzis:
Να θυμίσω και το δάκρυ του Υποργού που μας έγραφε κάποτε ο Πρόεδρος των Διοικητικών Κακούρος.


http://etheldrivers.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.