20 Σεπτεμβρίου 2011

08:07
Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις με τη δημιουργία κοινού απεργιακού μετώπου προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι αναμένεται να συνεδριάσουν αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να καταλήξουν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν τόσο στην υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας όσο και στις υποχρεωτικές μετατάξεις, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, τα οποία οδήγησαν και στην αποπομπή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ), Ι. Σπυράκου.

Οπως επισημαίνουν, θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου να αποφασιστούν κινητοποιήσεις σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά σύμφωνα με συνδικαλιστές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του μετρό, ακόμα και εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν στα δύο μέσα.

"Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με εκπροσώπους και από τα άλλα σωματεία, προκειμένου να διαγράψουμε μια κοινή πορεία. Πρέπει και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και για τις συγκοινωνίες και για τους πολίτες", σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, Νίκος Σιαπάτης.

Την ίδια στιγμή μετ΄ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Η κινητοποίηση γίνεται, προκειμένου να μπορέσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να παραστούν στην έκτακτη γενική συνέλευσή του κλάδου, η οποία συγκαλείται για να αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Την ίδια ημέρα, οι συνδικαλιστές θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, "όπου θα αναλυθούν οι ιδιαίτεροι λόγοι κινητοποίησης του κλάδου και θα ανακοινωθούν μέτρα περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα, από την ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου περί ενιαίου μισθολογίου μέχρι την ψήφισή του", όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.ethnos.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.