26 Σεπτεμβρίου 2011

22:51
Σε προβληματική επιχείρηση κινδυνεύει να μετατραπεί η ΔΕΗ, με την επιβολή του τέλους ακινήτων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ.

"Η ΔΕΗ "θα "γονατίσει" κάτω από το "παλιρροϊκό κύμα" ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προκαλέσει η μετατροπή της σε ένα γιγαντιαίο... φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος εκατομμυρίων πελατών της", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Με την επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ υπογραμμίζει ότι θα αυξηθούν δραματικά οι επισφάλειες και θα καταστεί αδύνατη η συνέχιση της παροχής διευκολύνσεων στους πελάτες, ενώ επικαλούμενη στοιχεία για αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμών στα 822 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2011 και καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση.

Όσον αφορά στα τιμολόγια, η ΓΕΝΟΠ τονίζει ότι τον τελευταίο χρόνο οι λογαριασμοί της ΔΕΗ επιβαρύνθηκαν δέκα φορές, με τη ρήτρα καυσίμου, τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών, την αύξηση του τέλους Α.Π.Ε., των χρεώσεων για τη χρήση του δικτύου διανομής, κ.α.

Επίσης να υπενθυμίσω οτι αύριο οι βο(υ)λευτές καλούνται να ψηφίσουν ή όχι το νέο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το νέο χαράτσι ο κ. Βενιζέλος όπου σταθεί και όπου βρεθεί χαρακτηρίζει δίκαιο. Είναι όμως;

Δείτε ποιοι εξαιρούνται:

1. Εξαίρεσαν ΟΛΑ τα βιομηχανικά κτίρια (βιομηχανική χρήση) αφού δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους φίλους τους εφοπλιστές και βιομηχάνους.

2.Εξαιρούνται όλοι οι μεγαλο-ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα κτίρια (εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών) που το ελληνικό δημόσιο ενοικιάζει από μεγάλο-ιδιοκτήτες δεν θα πληρώσουν το ενιαίο τέλος ακινήτων !

Γιατί οι λογαριασμοί της ΔΕΗ βγαίνουν στο όνομα του δημοσίου. Οι σχετικοί κωδικοί της ΔΕΗ δεν κάνουν διάκριση αν το δημόσιο είναι ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης. Είναι ενιαίοι. 'Ετσι επειδή δεν πληρώνουν το ενιαίο τέλος τα Υπουργεία, οι Εφορίες, τα Σχολεία και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια, γλυτώνουν το μέτρο και οι "έχοντες" μέγαλο-ιδιοκτήτες αυτών των κτιρίων.

3. Εξαίρεσαν όλα τα ακίνητα της Εκκλησίας που χρησιμοποιούνται για κοινοφελείς σκοπούς αφού δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τον Μακαριότατο. Το περίεργο μάλιστα είναι οτι ο Αρχιεπίσκοπος είχε προβεί σε δηλώσεις οτι δεν ζήτησε ποτέ την εξαίρεση των κτιρίων .

Πηγή : fimotro - tromaktiko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.