11 Απριλίου 2011

21:05
Όταν ξεκινήσαμε την έρευνα στην ΕΘΕΛ, ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε αυτό που θα συνέβαινε.

Με την πρώτη αποκάλυψη, άνοιξαν στόματα, πολλά στόματα. Οι λόγοι ίσως να είναι πολλοί. Ίσως κάποιοι θέλουν να βγάλουν τα άπλυτα άλλων στη φόρα. Ίσως θέλουν να καλύψουν τα δικά τους, ίσως να εκβιάσουν, να αποποιηθούν ευθύνες, ίσως… ίσως.

Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν πολλά άπλυτα. Όχι από απλούς εργαζόμενους, αλλά από …τα ρετιρέ. Τα συνδικαλιστικά και τα διοικητικά ρετιρέ.

Αφού φέραμε στο φως της δημοσιότητας, τις προκλητικές υπερωριακές απολαβές του οδηγού του διευθύνοντα της ΕΘΕΛ κ. Καραγιαννόπουλου (απαντήσεις ακόμα να λάβουμε) και την αποζημίωση πενταετούς αναδρομικής άδειας σε συνδικαλιστή (με καθημερινή εργασιακή απαλλαγή) που μόλις συνταξιοδοτήθηκε, σειρά έχει ένα ηχηρό συνδικαλιστικό όνομα.

Το όνομά του θυμίζει… Πάτρα και το επίθετο … σσς… κολλάμε… δεν το λέμε…!!!

Ο εν λόγω «σοσιαλιστής» μεγαλοσυνδικαλιστής της ΕΘΕΛ, του ΟΑΣΑ και της ΓΣΕΕ (με οργανική θέση οδηγού!!! στην ΕΘΕΛ) πήρε από προηγούμενη διοίκηση, (άλλος διευθύνων σύμβουλος, ίδιοι όμως διευθυντές), χρήματα που δεν δικαιούνταν από το εφάπαξ του.

Αντί να παραμείνει στις αρχικές 3000 ευρώ που είχε δικαίως πάρει στις 18/3/2009, ζήτησε και πήρε ΠΑΡΑΤΥΠΑ, άλλες 5000 ευρώ στις 11/8/2009!!!. Γιατί; Επειδή ήταν και είναι μεγαλοσυνδικαλιστής;

Ξέρετε κύριε συνδικαλιστά, ότι 700 περίπου συνάδελφοί σας, απλοί, ανώνυμοι μεροκαματιάρηδες, περιμένουν το τριχίλιαρο, αλλά λόγω οικονομικής στενότητας της εταιρείας δεν τους δίνετε; Για εσάς δεν υπήρχε εταιρική οικονομική στενότητα;

Γιατί δεν σέβεστε τους συναδέλφους σας; Σκοπός σας δεν είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι της τσέπης σας;

Ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο από πίσω και πήρατε χρήματα που δεν είχατε δικαίωμα;

Καλούμε τη διοίκηση της ΕΘΕΛ, αφού η κάθε εταιρεία έχει διοικητική συνέχεια, να ζητήσει και να λάβει πίσω τα παραπάνω χρήματα που έχουν δοθεί στον συνδικαλιστή και να τα αποδώσει στους αμέσως επόμενους ΕΘΕΛίτες που καρτερικά περιμένουν στη σχετική λίστα.

Περιμένουμε από τον κ. Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, αφού ενημερωθεί να πράξει τα δέοντα απέναντι στην διοίκηση προς την κατεύθυνση αποτροπής και επανεμφάνισης τέτοιων θλιβερών φαινομένων.

Από τον ίδιο τον συνδικαλιστή δεν το περιμένουμε, θα το είχε ήδη κάνει…

Αλλά …ποιος έχασε την ντροπή…



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.