2 Μαρτίου 2011

00:02
4
Διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ό,τι αφορά την πορεία των κινητοποιήσεων, διαπιστώνεται το τελευταίο 24ωρο στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, καθώς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ που απέκτησαν σήμερα και νέο πρόεδρο, φαίνεται να διαχωρίζουν τη θέση τους από τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα προτάθηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 9 Μαρτίου. Η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων.

Στο χώρο της ΕΘΕΛ, ο νέος πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Μιχάλης Λιαγούρης που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Νίκο Κουλουμπαρίτση, δήλωσε ότι οι στάσεις εργασίας που είχαν ανακοινωθεί από τις 11.00 έως τις 16.00 για αύριο Τετάρτη και για την Παρασκευή δεν ισχύουν, καθώς, όπως είπε, η απόφαση δεν ελήφθη κάτω από τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν μέσα από καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων μέσα από ένα «μίνι» δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε, την προσεχή Τετάρτη θα στηθούν κάλπες, ώστε οι εργαζόμενοι μέλη του Σωματείου να αποφασίσουν, με μυστική ψηφοφορία ποια θα είναι η συμπεριφορά του κλάδου.

Πάντως, σημειώνεται ότι κατά της σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αποφασίστηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου να δοθεί συνέντευξη Τύπου και την επόμενη ημέρα να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση, για να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προχωρούν και σε εκστρατεία ενημέρωσης του επιβατικού κοινού, μοιράζοντας φυλλάδια στα οποία, μεταξύ άλλων, θα εξηγούν και τις επιπτώσεις που έχει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος στο επιβατικό κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. τα πασοκια ηταν ειναι και θα ειναι τα μεγαλυτερα ΛΑΜΟΓΙΑ .
    ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ,ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ,ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ.
    ΕΙΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ,ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την αποκαλυπτική δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου: «Το κόμμα της εργατικής τάξης είμαστε εμείς και η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται σε εμάς ελέγχει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΕΣΕΒΕ», δήλωση η οποία σημαίνει ξεκάθαρα πως η παράταξή του ελέγχει όλη την εργατική τάξη, αποδεικνύεται περίτρανα πως αυτή η κυβέρνηση τελικά δεν εκπροσωπεί τον εντολέα της.

    Φυσικά και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η παντελής σκόπιμη απουσία του προσκείμενου στο κυβερνών κόμμα εκλεγμένου μεγαλοσυνδικαλιστή Παναγόπουλου καθώς και των μικροσυνδικαλιστών της πασκε, οι οποίοι ανήμποροι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν το χρέος τους ακολουθούν γραμμή λιποταξίας από την σημερινή μάχη που δίνει η εργατική τάξη για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της.

    Στη μάχη αυτή μια στείρα από προτάσεις και λύσεις αντιπολίτευση ακολουθεί την πεπατημένη οδό της δογματικής άρνησης παίζοντας ρόλο θεατή στο εργασιακό χάος που επικρατεί.

    Συνάδελφοι, το 3ο μνημόνιο είναι στη πόρτα μας και θα σημάνει νέες περικοπές μισθών και επιδομάτων καθώς επίσης προετοιμάζεται και η είσοδος του 4ου μνημονίου. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίσαμε στις εκλογές ένα είναι σίγουρο: Εμείς είμαστε η εργατική τάξη όποιον και αν εκλέξαμε να μας εκπροσωπεί και αφού οι κυβερνώντες μας έριξαν μέσα στο φέρετρο, η αντίσταση είναι ο μόνος τρόπος για να μην τους αφήσουμε να κλείσουν και το καπάκι.

    Δυστυχώς απεδείχθη πως κάθε διάλογος ήταν προσχηματικός και άκαρπος. Μας ζητάνε να κατανοήσουμε την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν δίνοντάς μας ως ανταμοιβή ημερομισθίου μια κούπα ρύζι. Καλούμαστε να επιλέξουμε: την συναίνεση στην ολοκληρωτική εξαθλίωσή μας ή την συνέχεια του αγώνα με οποιοδήποτε τίμημα.

    Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και μόνο με πόλεμο μπορούμε να απαντήσουμε.



    ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ



    Πρόεδρος ΣΕΛΜΑ
    Αντώνης Σταματόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το εχουμε δει ξανα το εργο με τους πασοκους απεργοσπαστες διασπαστες. δεν παω πολυ παλιά. παω στο 1998 που οι εντολοδοχοι του πασοκ κολλαδες και σια υπογραψανε πρακτικό να κοπουν τα ρεπό και τα αλλα ωραριο κατσαρη. και τα τσιρακια τους στον ηλπαπ ακολουθησανε με τα μυρογιανεικα καμώματα που διαλυσανε το σωματειο και μας φορτοσανε παλουκια.μια ζωη εφιαλτες. . τι κι αν πειναει ο κοσμοσ. το πασοκ ναναι καλα αυτοι να περνουν τα συχαρικια της παραταξης που ειναι γραφειο τελετων με αρχινεκροθαφτη τον παναγοπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο χέρι μας είναι, να τους καταργήσουμε. Αν η απόφαση της ψηφοφορίας είναι αρνητική, τι θα κάνουν; Το πολύ πολύ να έχουμε εκ νέου παραιτήσεις και διαγραφές. Η κατάσταση παραμένει στα χέρια μας. Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα της κάλπης, και θα περιφρουρήσουμε τη νόμιμη και σωστή διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.