2 Μαρτίου 2011

22:41
Σε πονοκέφαλο αλλά και αιμορραγία εσόδων έχει εξελιχθεί για τον ΟΑΣΑ το φαινόμενο των πλαστών εισιτηρίων που προωθούνται κατά δεκάδες χιλιάδες στην αγορά. Νέα μέτρα αναμένεται να λάβει ο ΟΑΣΑ, μεταξύ των οποίων η σύσταση ενιαίου σώματος ελέγχου εισιτηρίων με στόχο τη βελτίωση στον εντοπισμό των πλαστών, αλλά και την αποτροπή της λαθρεπιβίβασης.

Ο ΟΑΣΑ έχει ζητήσει τη συνδρομή των αρμόδιων αστυνομικών και δικαστικών αρχών, ενώ παράλληλα, εντατικοποίησε τους ελέγχους και βελτίωσε της διαδικασίες εντοπισμού και προσαγωγής στη Δικαιοσύνη περίπου πενήντα περιπτώσεων, ενώ οι παραβάτες-διακινητές καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης από 3 έως 18 μήνες (με τριετή αναστολή).

Από το 2010 ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην τροποποίηση των χαρακτηριστικών ασφαλείας των εισιτηρίων για να είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός των πλαστών, γίνονται συχνότεροι έλεγχοι σε περιοχές που θεωρούνται αυξημένου κινδύνου για διάθεση πλαστών εισιτηρίων και διατίθενται μικρότερες ποσότητες στα ελεύθερα σημεία διακίνησης (πχ περίπτερα).

Για το 2011 έχουν προγραμματιστεί επιπλέον μέτρα όπως:

- Συνεργασία με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία.

- Δημιουργία ειδικού τμήματος στον ΟΑΣΑ για άμεση διεκπεραίωση και αποστολή προς τη δικαιοσύνη σχετικών συμβάντων.

- Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποδοτική λύση για την αποφυγή του φαινομένου.

Πηγή :metrocosmos , ΑΠΕ-ΜΠΕ, Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.