6 Μαρτίου 2011

13:02
1
Στο αστυνομικό τμήμα Πολίχνης-Ευκαρπίας οδηγήθηκε χθες το πρωί νεαρός επιβάτης του ΟΑΣΘ, μέλος της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», ο οποίος δεν πλήρωσε εισιτήριο στο λεωφορείο της γραμμής 27 προς Σταυρούπολη.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Μαζί του στο τμήμα βρέθηκαν και οι δύο ελεγκτές που εντόπισαν την παράβαση. Μετά τέσσερις ώρες διαπραγματεύσεων, λόγω και του τριημέρου της Αποκριάς, το επεισόδιο έληξε χωρίς την υποβολή μηνύσεων, και όλοι γύρισαν σπίτια τους.

Ο 25χρονος άνεργος χρησιμοποίησε το λεωφορείο της γραμμής για να μετακινηθεί χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Οι δύο ελεγκτές που ανέβηκαν στο λεωφορείο τον εντόπισαν και του ζήτησαν την αστυνομική του ταυτότητα, την οποία ο νεαρός δεν είχε μαζί. Ο οδηγός ακινητοποίησε το λεωφορείο με κλειστές πόρτες για διάστημα είκοσι λεπτών, μέχρι να έρθουν αστυνομικοί. Ο 25χρονος διαμαρτυρόταν για παράνομη παρακράτησή του και ζητούσε να ανοίξουν οι πόρτες του αστικού για να κατέβει, ενώ σύγχυση επικράτησε και μεταξύ των υπόλοιπων επιβατών.

Τελικά, στο σημείο έφθασε περιπολικό και ο νεαρός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πολίχνης-Ευκαρπίας για εξακρίβωση στοιχείων, μαζί με τους ελεγκτές. Στο τμήμα έσπευσε ο εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» μαζί με τον νομικό σύμβουλο της οργάνωσης, για να προσφέρουν νομική υποστήριξη στον νεαρό στην περίπτωση που θα ήθελε να υποβάλει μήνυση για αναγκαστική παρακράτηση στο λεωφορείο. «Ο νεαρός ζητούσε να τον αφήσουν και οι ελεγκτές κρατούσαν κλειστές τις πόρτες, χωρίς να έχουν το δικαίωμα», δήλωσε στη «Μ» ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Μετά την εξακρίβωση και την επί ώρες αντιπαράθεση, οι δύο πλευρές πείστηκαν να μην καταθέσουν μηνύσεις και να δώσουν άφεση αμαρτιών ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, καθώς σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να παραμείνουν κρατούμενοι αυτές τις ημέρες μέχρι να εκδικαστεί το αυτόφωρο, την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη.

«Την επόμενη φορά που θα συμβεί ανάλογο περιστατικό, θα υποβάλουμε μήνυση», δήλωσε στη «Μ» ο νομικός σύμβουλος των «Επιβατών».

Πηγή

1 σχόλια:

  1. Ώστε ο νόμος που αναδεικνύει την μη καταβολή νόμιμου κομίστρου σε ποινικό αδίκημα κατηγορίας πταίσματος αφορά μόνο τις Συγκοινωνίες των Αθηνών;

    Αλλιώς, η παρκράτηση του δεν είναι καθόλου παράνομη, ούτε υπάρχει νομικό υπόβαθρο για τη μήνυση του ΟΑΣΘ για "παράνομη παρακράτηση" σύμφωνα με το Άρθρο 325 του Ποινικού Κώδικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.