9 Μαρτίου 2011

21:34
Κανέλλα Καζακοπούλου

Αγαπητέ τρολεατζή, με μεγάλη μου θλίψη παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο χώρο των συγκοινωνιών, ένα χώρο στον οποίο έζησα 35 χρόνια, και στον οποίο πιστεύω πως αν μη τι άλλο αγωνίστηκα μαζί με τους συναδέλφους, χωρίς να αποκομίσω όπως όλοι ξέρετε κανένα προσωπικό όφελος, μάλλον το αντίθετο, για τα κοινά μας συμφέροντα.

Με θλίβει πάρα πολύ το γεγονός ότι όσα κερδίσαμε με μεγάλες προσπάθειες και αγώνες, ξενύχτια και τρεχάματα γκρεμίζονται μέσα σε μια νύχτα και κυρίως με θλίβει το γεγονός ότι αυτά γίνονται και με τη βοήθεια υποταγμένων συνδικαλιστών στα κελεύσματα της κομματικής ιεραρχίας τα οποία μπαίνουν πάνω από τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Αυτά τα φαινόμενα τα έχουμε ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν, και με τη δράση απεργοσπαστικών μηχανισμών. Όμως ότι θα έφταναν στο σημείο να στηρίξουν την επιστροφή στο μεσαίωνα και την εξαθλίωση των μη προνομιούχων οι κυβερνητικοί εργοδοτικοί συνδικαλιστές ίσως να μην μπορούσαμε να το φανταστούμε.

Φαίνεται όμως πώς όταν πάρεις την κατηφόρα δεν σε σταματάει τίποτα ! Αλλά ό,τι και να μηχανευτούν όπως να καταργούν τη γενική συνέλευση με αντικαταστατικά δημοψηφίσματα,που στερούν την ζωντανή παρουσία, την κατάθεση θέσεων απόψεων και την καλώς εννοούμενη αντιπαράθεση ώστε να ακούς και να κρίνεις τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς και να εκφραστείς ανάλογα, ο,τι λοιπόν αντιδημοκρατικό και να σκεφτούν για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις, εάν οι εργαζόμενοι αντισταθούν δεν θα τους περάσει.

Εύχομαι να τους γυρίσουν την πλάτη οι εργαζόμενοι για να μην γευτούν την πολιτική Μητσοτάκη ξανά με το άκρως επικίνδυνο και αδίστακτο ΠΑΣΟΚ, που δεν διστάζει να σφάζει στο γόνατο τους μη προνομιούχους πολίτες για να εισπράττει εύσημα των αγορών υποθηκεύοντας το μέλλον για τις γενεές πάσες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.