2 Φεβρουαρίου 2011

13:38
2
Για να σταματήσουμε να είμαστε υποκριτές θα πρέπει ανοιχτά πλέον να εκφράσουμε τις απόψεις μας για το τι πιστεύουμε και εμείς οι ίδιοι για την αύξηση του εισιτηρίου των Μ.Μ.Μ.
Θα τοποθετηθώ λοιπόν για τις αυξήσεις των εισιτηρίων και την αντίδραση μερίδας πολιτών να επεκτείνουν το περιβόητο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και στα Μ.Μ.Μ. και όχι μόνο, καθώς μερίδα κάποιων που επικαλούνται ότι είναι "μέλη ομάδας που συμπαραστέκεται και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ." προχωρούν σε μπλοκάρισμα(κοινός χάλασμα) των ακυρωτικών μηχανημάτων. (Σημειωτέων ότι τέτοιες ενέργειες συναντήσαμε και εμείς οι οδηγοί των τρόλλεϋ στο ύψος της ΑΣΟΕ στάση ΟΤΕ)

Ποιον όμως πραγματικά βοηθούν τέτοιες ενέργειες;
Σίγουρα όχι τον απλό επιβάτη που θέλει να είναι νομοταγής και να ακυρώσει το εισιτήριο του, καθώς δεν μπορεί να το πράξει ή τον βάζουν σε μία περιπέτεια, αφού όταν επιβιβαστεί από την πρώτη πόρτα θα πρέπει να μετακινηθεί μέσα σε ένα γεμάτο από επιβάτες τρόλλεϋ και να το πράξει στο τελευταίο μηχάνημα που συνήθως είναι αυτό που αφήνουν να λειτουργεί, χώρια η χρονική καθυστέρηση εκτέλεσης του δρομολογίου που παρατηρείτε, καθώς ανεβαίνουν 2 με 3 άτομα για "ενημέρωση" των επιβατών, 1 άτομο βάζει χαρτί με κόλλα στα ακυρωτικά(για να τα θέσει εκτός λειτουργίας) και 1 άλλο άτομο κολλάει ειδικές ανακοινώσεις ενημέρωσης σε όλα τα ακυρωτικά. Και όλα αυτά αφού έχουν μείνει και 2-3 άτομα μπροστά στο όχημα για να μην ξεκινήσει.
Σίγουρα όμως ούτε και τον απλό εργαζόμενο οδηγό, τεχνίτη κλπ βοηθούν, καθώς ο οδηγός είναι αναγκασμένος να αναφέρει την βλάβη που προκλήθηκε μέσα στο όχημα, να κοιτάξει πως μπορεί να το επιλύσει ο ίδιος και εάν όχι να επιληφθεί ο αρμόδιος τεχνίτης(και για αυτές τις ενέργειες απαιτείτε ένας Α προβλεπόμενος χρόνος).

Για την φθορά που προκαλείτε στα ειδικά ακυρωτικά μηχανήματα έχει σκεφτεί κανείς ποιος επιβαρύνετε για την αντικατάστασή τους;

Δικαίωμα λοιπόν στο να διαμαρτυρηθεί ο κάθε ένας για την μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων, το έχουμε όλοι μας, ο σκοπός είναι όμως να βρεθούν άλλες πρακτικές διαμαρτυρίας και όχι μια πρακτική σαν και την παραπάνω, που σίγουρα δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους επιβάτες καθώς βάζει και σε μπελάδες τον απλό εργαζόμενο. Εκτός και εάν αυτή η διαμαρτυρία είναι τύπου "αποφασίζω και διατάζω".

Και για το τέλος σας έχω ένα παράδειγμα: Όταν ανεβαίνουν όλα τα είδη πρώτης ανάγκης από τα καρτέλ των αγορών και των Σούπερ Μάρκετ τι πράττεται; Πάτε ψωνίζεται τα αναγκαία για το σπίτι σας και λέτε στον ταμεία δεν πληρώνω γιατί ακρίβυναν π.χ. τόσο; Η χαλάτε και την ταμειακή μηχανή;

ΥΓ. Τρόποι διαμαρτυρίας υπάρχουν πολλοί στην όντος μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων, αρκεί αυτοί οι τρόποι να ταλαιπωρούν στο ελάχιστο τους συνανθρώπους μας που διαφωνούν με εμάς, καθώς και να μην προκαλείτε φθορά ξένης περιουσίας.

2 σχόλια:

  1. Μπλοκάρισμα ακυρωτικών γίνεται και χωρίς να χαλάσει το μηχάνημα...; Σκέτο κομμένο εισητήριο νομίζω αν βάλεις μέσα "κολλάει".. Το μηχάνημα αυτό θα το πληρώσουν τόσο οι εργαζόμενοι απο τις περικοπές, όσο και οι επιβάτες με τους φόρους/αυξήσεις εισητηρίων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το αποφασίζω και διατάζω δεν ειναι πολιτική των διαμαρτυρομένων και των απεργών. ειναι πολιτική αυτονών που αποφασίζουν χωρις να έχουν δικαιωμα να καταδικάζουν λαούς στη μιζέρια αποκαλόντας τους κοπρίτες και διεφθαρμένους ενώ αθωώνουν εαυτούς και αλλήλους.... κοίτα που φτάσαμε να κατηγορούνται οι αντιδράσεις έστω και άκραίες και οχι η ακρότητες και η βαρβαρότητα της εξουσίας.... φαίνεται τα 400 χρόνια σκλαβιάς δεν ηταν τυχαία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.