2 Φεβρουαρίου 2011

15:29
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες στις περιπτώσεις των απεργών που δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων διέταξε η προϊστάμενη της εισαγγελίας Αθηνών Ε. Ράικου .

Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας και ζήτησε από τους απεργούς να σταματήσουν «να δείχνουν τη γροθιά τους στην κοινωνία» απευθύνοντάς τους νέα αυστηρή προειδοποίηση.

Ο υπουργός Υποδομών ζήτησε για άλλη μια φορά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που υφίσταται, επανέλαβε ότι με το νομοσχέδιο κατοχυρώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν για ιδιωτικοποίησή τους και πρόσθεσε ότι το σχέδιο νόμου είναι προς το συμφέρον των αστικών συγκοινωνιών, των εργαζομένων, των φορέων, αλλά και των επιβατών.
Στα άκρα η κόντρα με τους απεργούς

Απευθυνόμενος προς τους απεργούς εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες ο κ. Ρέππας τόνισε: «Οσοι απεργούν παράνομα θα αντιμετωπίσουν τους φορείς της πολιτείας».

Στο μεταξύ, για το θέμα αυτό, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε σήμερα να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα, αυτό της παράβασης δικαστικής απόφασης με την προκήρυξη της νέας 24ωρης απεργίας, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν την κινητοποίηση των εργαζομένων κήρυξε το πρωτοβάθμιο σωματείο τους ή ανώτερο όργανο. . Με εντολή της εισαγγελέως διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας για να μελετηθεί, η πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε παράνομη η προηγούμενη απεργία στο μετρό.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.