15 Φεβρουαρίου 2011

11:26
1
Ο οδηγός του μετρό έβγαινε από την καμπίνα του συρμού όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστο. Κατέβασαν ρολά όλες οι συγκοινωνίες ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες παρέλυσαν σήμερα μετά την αιφνιδιαστική απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σ΄αυτά διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχθηκε χθες ένας οδηγός του μετρό, ύστερα από πολλά ανάλογα επεισόδια στην πόλη.

Κανένας συρμός του μετρό, τραμ ή λεωφορείο της δημόσιας εταιρίας της πρωτεύουσας, STIB, δεν κυκλοφορούσε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την εταιρία.

Η απεργία πραγματοποιείται σ΄ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες ασφαλείας των οδηγών, οι οποίες θεωρούνται ανεπαρκείς. Αρχισε χθες το βράδυ στο μετρό και επεκτάθηκε σήμερα στα λεωφορεία και το τραμ, ενώ είναι πιθανό να διαρκέσει όλη την ημέρα.

Χθες το βράδυ, ένας οδηγός του μετρό, τη στιγμή που έβγαινε από την καμπίνα του μηχανοδηγού δέχθηκε επίθεση από άγνωστο, ο οποίος τον γρονθοκόπησε και τού προκάλεσε κάταγμα στο χέρι. Ενας φρουρός ασφαλείας που προσπάθησε να βοηθήσει τον οδηγό τραυματίσθηκε ελαφρά.

Πολλές τέτοιες επιθέσεις έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθούν εκπρόσωποι των συνδικάτων των εργαζομένων και της διεύθυνσης της εταιρίας μέσων μαζικής μεταφοράς, η οποία σκοπεύει να προσλάβει φύλακες για να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό.

Πηγή

1 σχόλια:

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.