19 Ιανουαρίου 2011

22:03

Tην προηγούμενη εβδομάδα, σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Χ.Α., Σωκράτης Λαζαρίδης,τόνισε τη σημασία των αποκρατικοποιήσεων για το ελληνικό χρηματιστήριο που σήμερα βρίσκεται στο ναδίρ και αποκάλυψε μια λεπτομέρεια με ….σημασία!

Στο περιθώριο της συνέντευξης ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια ταξιδιού που έκανε προ ημερών στις ΗΠΑ, τον πλησίασαν στελέχη επενδυτικών κεφαλαίων, που …. «ακολουθούν» το ΔΝΤ (?), δηλαδή επενδύουν σε εταιρείες χωρών που έχουν τεθεί υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ.

Το ενδιαφέρον τους περιεστρέφετο γύρω από μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά συγχρόνως επέμεναν να τον ρωτούν και για διάφορα στοιχεία που αφορούσαν τις … ΔΕΚΟ!

Ο «εναγκαλισμός» αυτός των funds με το ΔΝΤ είναι χαρακτηριστικός και επιδέχεται ποικιλόμορφων επεξηγηματικών ορισμών. Είτε ως ζώνη ασφαλείας στις επιδιώξεις και τα συμφέροντά τους, δεδομένου ότι το ΔΝΤ «κυβερνά» σήμερα τη χώρα, είτε ως παράθυρο εισόδου και διαμοιράσματος των πολύτιμων κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Σίγουρα όμως δεν είναι τυχαίο ότι πολλά περιουσιακά στοιχεία χωρών που δέχτηκαν τη βοήθεια του ΔΝΤ πέρασαν….. στα χέρια τρίτων.

Οι ιστορίες αυτές επιβεβαιώνουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό που λένε και αρκετοί πολιτικοί (και ο λαός ενστικτωδώς αισθάνεται), ότι δηλαδή είναι ορατός ο κίνδυνος η χώρα να ξεπουληθεί σε ξένα συμφέροντα, που θα αγοράσουν κυρίως δημόσιους οργανισμούς και υποδομές έναντι «πινακίου φακής» !

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.