10 Ιανουαρίου 2011

22:20
1
Σήμερα, όπως είναι ήδη γνωστό, έγιναν οι ΓΣ των σωματείων μας.

Αντί λοιπόν να πάρω απαντήσεις και να μου λυθούν κάποιες απορίες, θα έλεγα ότι μάλλον μπερδεύτηκα παραπάνω.

Όλες οι ομιλίες ξεκίνησαν με τους αναμενόμενους αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Έγινε μια εξιστόρηση των γεγονότων ως έχουν μέχρι τώρα και μετά μπήκαν στο ψητό!

Ουσιαστικά, δεν είχαν κάτι καινούργιο να πουν, εκτός από ένα μπέρδεμα (έτσι θα το χαρακτηρίσω για την ώρα) το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικού μας σωματείου υπεύθυνο ήταν το σωματείο της κίνησης, γιατί άλλα είχαν συμφωνήσει να κάνουν και άλλα έκαναν αφήνοντας τους άλλους μετέωρους.

Εξηγώ: Μετά την απόφαση της 4-1-11 για αναστολή των κινητοποιήσεων, λόγω της αναμενόμενης καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου, είχαν αποφασίσει στο συντονιστικό, να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις υπό την κάλυψη
του ΕΚΑ Αθηνών και Πειραιώς.

Ξαφνικά λοιπόν το σωματείο της κίνησης την τελευταία ακριβώς ώρα της λήξης του περιθωρίου, έσπευσε να στείλει εξώδικα, γνωστοποιώντας σε όλους το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και χωρίς να ενημερώσει σε εύλογο χρόνο τα υπόλοιπα σωματεία του χώρου, ως όφειλαν στο πνεύμα της ενότητας, η όποια υποτίθεται μας διακατέχει; Ώστε να αποφασίσουν αν θα έπρεπε να στείλουν εξώδικα ή όχι.

(Και μη βρεθεί κανείς αφελής να μου πει ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, γιατί ήμουν μπροστά όταν ήρθε η δικηγόρος του σωματείου να πάρει το εξώδικο για να το επιδώσει, ήταν γύρω στις δυο η ώρα, το μεσημέρι της Παρασκευής 7-1-2011.)

Και ρωτώ εγώ τώρα:

Κρύβει καμία σκοπιμότητα αυτή η ενέργεια του σωματείου της κίνησης;
Γιατί ενώ συμφωνούν άλλα, στο τέλος κάνουν άλλα;
Αν τα υπόλοιπα σωματεία δεν έπαιρναν απόφαση για απεργίες, θα μας κατηγορούσαν ότι σπάμε το ενιαίο μέτωπο;

Μου είπαν ότι σήμερα ο πρόεδρος της κίνησης έκανε λόγο, ότι πρέπει να ενωθούν τα σωματεία, (ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ) τα ίδια όμως δεν μας έλεγαν και πριν δυο χρόνια που παλεύαμε για συλλογική σύμβαση;

Είχαν δυο χρόνια μπροστά τους, ώστε να έχουν ενωθεί. Τι έκαναν;
Μήπως τελικά μας δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί;
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να απαντήσει;

Δε θέλω να γίνω κουραστικός, αυτές είναι οι δικές μου απορίες και εκτιμήσεις, τα υπόλοιπα τα αφήνω σε σας να τα σκεφτείτε! Ίσως εσείς μπορείτε να μου λύσετε τις απορίες που έχω!

1 σχόλια:

  1. Αγγελε γνωριζεις πολυ καλα απαντηση. Λογω της φυσεως της δουλειας του οδηγου οι συνδικαλιστες που εκλεγονται στην κινηση ειναι ανθρωποι χωρις κανενα απολυτως ηθικο φραγμο. Εδω ξεπουλανε τους οδηγους τοσα χρονια πιστευεις οτι θα εκαναν τιποτα διαφορετικο και με εσας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.