10 Ιανουαρίου 2011

16:36
2
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ», ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας προβληματίζουν οι κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες; Αν συνεχιστούν επ’ αόριστον θα αποκλείατε το μέσο της επίταξης;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Απεργούν, γιατί; Για το «Πολυνομοσχέδιο»;

Μα είναι ήδη Νόμος του Κράτους.

Απεργούν, λοιπόν, για τη μη εφαρμογή Νόμου;

Ή για το Νομοσχέδιο της αναδιάρθρωσης των Συγκοινωνιών που πρόκειται να παρουσιάσουμε;

Αλλά αυτό δεν το γνωρίζουν, άρα απεργούν προκαταβολικά. Έτσι όμως σπαταλούν τον αγώνα τους αλλά και την κατανόηση των άλλων πολιτών προς το συνδικαλιστικό κίνημα, συλλήβδην. Ταλαιπωρούν τους κατά τεκμήριο λιγότερο εύπορους που εξαρτώνται από τις υπηρεσίες τους.
Η περίοδος που διανύουμε δεν επιτρέπει άμετρο και αφοριστικό λόγο ούτε αλόγιστες και τυφλές συγκρούσεις. Από την πλευρά μας θα παραμείνουμε σε θέση ευθύνης με ώριμο λόγο, διαχειριζόμενοι ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Οφείλουμε λοιπόν να πάρουμε πρωτοβουλίες όχι για να «πολεμήσουμε» τους συνδικαλιστές, αλλά για να εξασφαλίσουμε στον κόσμο υπηρεσίες που συναρτώνται με την καθημερινότητά του.
Αντί για την επίταξη που ως επιλογή δεν προσφέρεται για καθημερινή χρήση και δεν ανταποκρίνεται σε πολιτικές που επιθυμούμε παρά μόνο σε περίπτωση έσχατης ανάγκης, έχουμε σχεδιάσει εναλλακτικά πλάνα και μάλιστα όχι μόνο ένα.
Πάνω από όλα όμως θεωρώ πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα κινηθούν αντιλαμβανόμενοι τους περιορισμούς που τους επιβάλλει το συμφέρον της πλειοψηφίας των πολιτών αλλά κα το δικό τους, θα προσέθετα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε θα δούμε το πλήρες σχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήσουμε το σχετικό νομοσχέδιο και θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση. Εταιρείες που πλήττονται από την κακοδιαχείριση, το έλλειμμα κάθε προγραμματισμού και σχεδιασμού, χωρίς ποτέ να αξιολογούνται για το παραγόμενο έργο με δείκτες κοινωνικής αποδοτικότητας και οικονομικού αποτελέσματος δεν έχουν προοπτική.
Εταιρείες που έχουν μισθολογική δαπάνη 600 εκ. ευρώ και έσοδα λιγότερα των 300 εκ. ευρώ με μισθολογικό κόστος στο 78% κατά μέσο όρο του συνολικού λειτουργικού και με εργαζόμενους, κάποιοι των οποίων αμείβονται εργαζόμενοι το οκτάωρό τους με υπερωριακές αμοιβές για κάποιο τμήμα του, είναι εταιρίες που οδηγούνται σε κατάρρευση.

Το κράτος ασφαλώς θα συνεχίσει να επιδοτεί το συγκοινωνιακό έργο σε ένα εύλογο ύψος. Αλλά γιατί ο πολίτης της ελληνικής περιφέρειας να πληρώνει για τα ελλείμματα των συγκοινωνιών της Αθήνας;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι όμως λύση να αυξάνονται συνεχώς οι τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Το χειρότερο είναι ότι οι κατά καιρούς αυξήσεις της τιμής του κομίστρου δε συνοδεύονται από ανάλογη αύξηση των εσόδων. Αναφέρω χαρακτηριστικά πως η εισιτηριοδιαφυγή φθάνει σε υψηλά ποσοστά έως και του 40% για τα λεωφορεία. Τους τελευταίους έξι μήνες τοποθετήσαμε ελεγκτές – επιθεωρητές με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Την τελική λύση όμως θα φέρει η καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την οποία προετοιμάζουμε επιδιώκοντας συνεργασία με ιδιώτες για την αποτελεσματική διαχείριση του συστήματος εισιτήρια – έσοδα. Οι αυξήσεις των 20 και 40 λεπτών αποτελούν μια πτυχή τιμολογιακής πολιτικής στο συνολικό σχέδιο που περιλαμβάνει συμβάσεις των συγκοινωνιακών φορέων με υπουργεία και φορείς για τη χρηματοδότηση του έργου που εκτελούν μεταφέροντας πολίτες ειδικών κατηγοριών με μειωμένο ή μηδενικό κόμιστρο και για το οποίο σήμερα ουσιαστικώς δεν καταβάλλεται το ανάλογο τίμημα.
Οι οργανισμοί συγκοινωνιών και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να περιφρουρήσουν τα έσοδα της υπηρεσίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εξακολουθείτε να αποκλείετε απολύσεις σε ΔΕΚΟ που υπάγονται στην αρμοδιότητά σας; Έχετε πει ότι κάποιοι εργαζόμενοι παίζουν με τη φωτιά...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Επιλέγουμε να αναδιοργανώσουμε τους φορείς και όχι να τους διαλύσουμε, γιατί ακούστηκαν και τέτοιες απόψεις. Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα και εγγυώμεθα το δικαίωμα των υπαλλήλων στην εργασία.

Αυτό όμως είναι κάτι που πρέπει να συνδεθεί με τα επιθυμητά αποτελέσματα ώστε να γίνουν βιώσιμες οι εταιρείες και αυτό μένει να αποδειχθεί. Αν αποτύχει η πρωτοβουλία μας οι φωνές για ιδιωτικοποίηση και απολύσεις θα ακουστούν πιο δυνατά. Κάποιοι ίσως να έχουν και έτοιμα σχέδια στο συρτάρι τους. Με λυπεί που κάποιοι συνδικαλιστές μιλούν χωρίς να αντιλαμβάνονται τις περιστάσεις, π.χ. δεν αντιλαμβάνονται ότι ακόμη και οι μετατάξεις, που τις απορρίπτουν, θεωρούνται προσλήψεις και στερούν ουσιαστικά κατά ίσο αριθμό θέσεις εργασίας από άλλους πολίτες που βρίσκονται εκτός των τειχών του δημοσίου σήμερα.

Από την πλευρά μου, είμαι μαζί με τους εργαζόμενους αν έχουν στόχο τους την αναβάθμιση μιας δημόσιας υπηρεσίας, το δικαίωμα στην εργασία, το μηδενισμό της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης και την εξάλειψη των ελλειμμάτων, την ποιότητα και τη δεοντολογική συμπεριφορά στην άσκηση του έργου, αλλά δεν πρόκειται ούτε καν να δεχθώ διάλογο για το αν οι νόμοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί ή για το αν το δημόσιο και το κοινωνικό συμφέρον είναι υπεράνω του ατομικού και του συντεχνιακού.

Πλήρες κείμενο ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. εγω΄οταν γινουν εκλογες στην αρκαδια θα κανω σταυροφορια για τον ρεππα. γιατι αμα λειψουν τετοιοι πολιτικοί πως θα τα παρουν ολα ιδιότες? νοικοκυρεους θα μας κανουν ολους παιδιά. εμπρος λεβεντες στο δρομο που χαραξε ο μητσοτακης και η θατσερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μια συνέντευξη του ρέππα ο οποίος δεν έχει καταλάβει τίποτα από ότι ορίζουν οι ευρωπαϊκοί νόμοι για τις συγκοινωνίες.
    Η λέξη << επιδότηση >> έχει << απαγορευτεί >> από την ευρωπαϊκή ένωση διότι επηρεάζεται ο ανταγωνισμός !!!
    Αν πάρουν είδηση οι εταίροι μας τι λέει ο ρέππας , πάλι θα μας τρέχουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ( το μάθημα με την ολυμπιακή ακόμα δεν μας έγινε μάθημα !!! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.