15 Οκτωβρίου 2010

09:42
1
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μειωθεί κατά 200 εκατομμύρια ευρώ τα λειτουργικά έξοδα των ΔΕΚΟ με αρχή τους μισθούς

Με βάση το γεγονός ότι οι περισσότερες ΔΕΚΟ έχουν έσοδα μικρότερα από τη μισθοδοσία τους και γενικότερα τα λειτουργικά τους έξοδα το πρώτο “ψαλίδι” θα... πέσει εκεί. Ήδη δόθηκε εντολή για περικοπές της τάξης του 15% από τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το “Βήμα” έχει ζητηθεί η άμεση ενημέρωση σε μηνιαία βάση για να ελεγχθούν επιτέλους οι δαπάνες, ενώ μπαίνει πλαφόν στις αποδοχές που δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τις 6.500 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα στοιχεία της περιόδου 2008-2009 ο μέσος όρος στη μισθοδοσία των πλέον ζημιογόνων ΔΕΚΟ είναι τριπλάσιος από αυτόν του ιδιωτικού τομέα και τουλάχιστον διπλάσιος από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της εφημερίδας το Βήμα, όπου για την παραπάνω περίοδο ο μέσος όρος στον ΗΣΑΠ ήταν 56.554 ευρώ, 49.732 στον ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στον ΟΔΙΕ 47.608 την στιγμή που ο μέσος όρος στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα είναι μόλις 26.556 και στον ιδιωτικό μονάχα 19.147 ευρώ.

Φυσικά και δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι των παραπάνω ΔΕΚΟ ακριβοπληρωμένοι, ο μέσος όρος όμως δείχνει ότι κάποιοι παίρνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ το μήνα και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι πληρώνονται για να μην κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Κάπως έτσι και φυσικά με την ευθύνη του κράτους οι ΔΕΚΟ “έβαλαν μέσα” το κράτος άλλα 1,7 δισεκατομμύρια μέσα σε ένα χρόνο.


{{ ΕΡΩΤΗΣΗ : Ξέρει κανείς από εσάς να αναφέρει ποιοι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ παίρνουν καλά λεφτά με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο μέσος όρος της μισθοδοσίας . Περιμένω σχόλια.}}

ΠΗΓΗ : NEWSIT. gr

1 σχόλια:

  1. Στο εν λόγο αίνιγμα μπορώ μετά βεβαιότητας να σου απαντήσω ξεκινώντας από τον διευθυντή που μετονομάστηκε σε διευθύνοντα σύμβουλο τους τμηματάρχες που μετονομάστηκαν σε διευθυντές και τους εργάτες που μετονομάστηκαν σε επιθεωρητές και δεν υπάρχουν εργάτες για να βγει η δουλεία και στους ανωτέρω οι μισθοί δεκαπλασιάστηκαν ,πενταπλασιάστηκαν , τριπλασιάστηκαν κ,α, ανάλογα το βαθμό που πήραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.