27 Αυγούστου 2010

08:44
1
Το «τρίπτυχο» συλλογικές συμβάσεις, ανεργία και ασφαλιστικό κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας Λ. Κατσέλη, Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου και του υφυπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη με τη ΓΣΕΕ.



Το «τρίπτυχο» συλλογικές συμβάσεις, ανεργία και ασφαλιστικό κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας Λ. Κατσέλη, Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου και του υφυπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη με τη ΓΣΕΕ. Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων, με κυβερνητικά στελέχη να διαβεβαιώνουν πως δεν θα καταργήσουν τις κλαδικές συμβάσεις και δεν θα πάρουν μέτρα που θα λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά.

Σημειώνεται πως στο επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπεται πως οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΓΣΕΕ και μάλιστα για το θέμα αυτό συνεδρίασε χθες το γενικό συμβούλιο της ΟΤΟΕ.

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις πέρα από όσα προβλέπονται στον πρόσφατο νόμο.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τη ΓΣΕΕ, όπου θα υπάρξει μία πρώτη εικόνα για τις ανακοινώσεις που θα γίνουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE

1 σχόλια:

  1. τωρα μπορουμε να κιμωμαστε ησυχοι. οπως δεν θα αυξανοντουσαν τα ορια ηλικιας και δεν θα μειωνοντουσαν οι μισθοι και οι συνταξεις. οπως δεν θα ανεβαινε ο ΦΠΑ και αλλα. αμα ακούω αυτο το δεν θα γινει το ενα δεν θα γινει το αλλα τρεμω. τον πεταλωτη τον ειδατε? ολο και στρουμπουλεύει. θα τρώει πολυ απο το αγχος που εχει μηπως και δεν πετυχει η κυβερνηση να σωσει τους τραπεζιτες και ολους τους κεφαλαιουχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.