21 Ιουλίου 2010

19:58
1
Ασφυκτικές πιέσεις από την τρόικα εν όψει του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας την ερχόμενη εβδομάδα.

ΖΩΗΣ ΤΣΩΛΗΣ

.... Αντιθέτως στο σημείο στο οποίο έχουν ξεφύγει τα πράγματα είναι οι εγγυήσεις του Δημοσίου για νέο δανεισμό από δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Το όριο που έχει τεθεί από το ΔΝΤ για ολόκληρο το έτος είναι 2 δισ. ευρώ και ήδη έχουν δοθεί εγγυήσεις 1,5 δισ. ευρώ για δανεισμό από ΔΕΚΟ ενώ οι ανάγκες προκύπτουν πιεστικές και από τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά κυρίως τα νοσοκομεία, αφού, όπως διαπιστώνεται, δεν έχει επιχειρηθεί καμία προσαρμογή.

... Σε αυτό το πλαίσιο ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος έχει γίνει «στενός κορσές» για την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αφού επισημαίνει ότι δεν έχουν ακόμη αντιμετωπισθεί οι «μαύρες τρύπες» στα νοσοκομεία, στα Ταμεία και στους ΟΤΑ παροτρύνει την κυβέρνηση ή να «πουλήσει ή να κλείσει» τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.


... Ομοίως επισημαίνει ότι οι Αρχές προχωρούν στην υλοποίηση των μεγάλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων («Καλλικράτης», Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ιδιωτικοποιήσεις συγκοινωνιών, Εργατικό Δίκαιο, απελευθέρωση επαγγελμάτων) και (...) βελτιώνουν την ποιότητα των στοιχείων τους.

ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ------>>>> ΕΔΩ

1 σχόλια:

  1. η επομενη εντολή της αποικιοκρατίας προς τους εντολοδόχους μήπως θα ειναι η φυσική εξόντωση του πληθυσμού για να εξαφανιστούν τα χρεη και τα ελλείμματα? μήπως να δίναμε εμείς καμμιά εντολή προς ολη αυτή την παρεα? ΔΕ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡ ΤΗΝ ΤΡΟΊΚΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.