14 Ιουνίου 2010

23:41
Σαν απλός οδηγός θα ήθελα να σας επισημάνω κάποια πράγματα που ίσως μας βοηθήσουν να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις...


Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, απαραίτητη κρίνετε από τους ειδικούς η λήψη άφθονων υγρών (νερού, χυμού, φρούτων κ.λ.π.).

Κατά την διάρκεια του διαλύματος μας να αποφεύγουμε την έκθεσή μας στον ήλιο.

Κατά την διάρκεια της εργασίας μας να κάνουμε χρήση του A.C. και τυχόν πρόβλημα αυτού να ενημερώνουμε τους συνάδελφους της Τεχνικής για την αποκατάστασή του.

Απαραίτητη κρίνετε από ειδικούς η χρήση Γυαλιών Ηλίου από ανθρώπους που είναι εκτεθειμένη για πολλές ώρες στο έντονο ηλιακό φως.

Να προσπαθούμε (μέσα σε νόμιμα πλαίσια) να εξυπηρετούμε πρώτα τις ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες(Εγκυμονούσες, Ηλικιωμένους, Μικρά παιδιά...) όπου έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια, και ειδικά σε τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες.

Λόγω της αφόρητης ζέστης, και τα επακόλουθα αυτής, παρατηρούνται συχνότερα φαινόμενα εκνευρισμού(από επιβάτες, οδηγούς Ι.Χ. κλπ) , πολλές φορές αναίτια και χωρίς κάποιο άλλο ιδιαίτερο λόγο, για αυτό και μόνο εμείς πρέπει να δείχνουμε επιπλέον αυτοσυγκράτηση και να μην απαντάμε σε οποιαδήποτε κακόβουλα σχόλια και προσβολές. Αν τα σχόλια είναι άκρος προσβλητικά και μας φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση; Ενημερώνουμε τους Προϊσταμένους μας και τυχόν κάποιο Όργανο της τάξης που μπορεί να συναντήσουμε κατά την διαδρομή μας για τα περαιτέρω...

Προσοχή και στο Εναέριο δίκτυο. Όλοι οι οδηγοί έχουμε διαπιστώσει την χαλάρωση των αγωγών του εναέριου δικτύου γιαυτό πιστεύω αν και δεν είμαι ειδικός, ότι στα τμήματα που παρατηρείτε χαλάρωση του δικτύου θα πρέπει να πηγαίνουμε με πολύ χαμηλές ταχύτητες για την αποφυγή εκτροχιασμών καθώς και να κινούμε το όχημα μας όσο γίνεται κάτω από αυτό..
Είναι αυτονόητο δε ότι εάν παρατηρηθεί από κάποιον μας(οδηγό) ότι η χαλάρωση του δικτύου είναι τόσο μεγάλη και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο εμάς και τους επιβάτες, καθώς και ότι μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στα υπόλοιπα διερχόμενα από αυτό το σημείο τρόλεϊ , θα πρέπει να ειδοποιούμε τους αρμοδίους για να επιληφθούν(Χαυτεία, Κ.Δ.Ο. , Εναέριος).

Υ.Γ. Για το τέλος άφησα μια διαφωνία μου με κάποια εντολή που δόθηκε δια μέσου ασυρμάτου σήμερα: "A.C. να έχουν αναμμένο μόνο τα οχήματα που είναι να δρομολογηθούν σε 10 λεπτά." Και λέω εγώ τώρα.... είναι δυνατόν η καμπίνα των επιβατών και οδηγού να πιάσει θερμοκρασία 39!!! και να μπορέσει το A.C. που διαθέτη το όχημά μας να ρήξη την θερμοκρασία σε ικανοποιητικό βαθμό όπου θα είναι ανθρώπινες πλέον οι συνθήκες εργασίας μας ,για οδήγηση επί τόσες ώρες σε τέτοιους δρόμους; Καλή η οικονομία ,καλή η φιλοπεριβαλλοντολογική συνείδηση αλλά πάνω από όλα είμαστε και εμείς άνθρωποι και έχουμε και εμείς ανάγκες και ειδικά δροσιάς σε τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.