14 Ιουνίου 2010

00:41
1
Στον πίνακα που βλέπετε δίπλα, εμφανίζονται τα ποσά τα οποία θα δανείσουν στην Ελλάδα οι διάφορες χώρες της ευρωζώνης. Θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί πως είναι δυνατόν η Πορτογαλία και η Ισπανία, χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως εμείς, να μας δανείζουν χρήματα.
Η απάντηση είναι απλή, όμως είναι ταυτόχρονα ένα μαχαίρι στην πλάτη της Ελλάδος. Ένα μαχαίρι που κάρφωσε ύπουλα και εκ προμελέτης ο σημερινός πρωθυπουργός, έχοντας ως συνεργούς την σιωπή και απόκρυψη της αλήθειας, από δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε. με πουλημένη συνείδηση και νοικιασμένη γραφίδα.
Προσέξτε λοιπόν:
η Ισπανία δανείστηκε την περασμένη Πέμπτη 2,345 δις , με επιτόκιο 3,532% και θα μας δανείσει σε λίγες μέρες με επιτόκιο 5%.
Δηλαδή η επιχείρηση « σώστε την Ελλάδα» θα αποβεί για την Ισπανία επικερδής αφού θα της προσπορίσει κέρδη με επιτόκιο 1,5%.
Τούτο σημαίνει ότι από την σωτηρία της Ελλάδος η Ισπανία θα βγει κερδισμένη με 150 εκατομμύρια σε μικρό χρονικό διάστημα.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την Πορτογαλία. Εκεί όμως που η «σωτηρία της Ελλάδος» προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν όχι κομπίνας, είναι τα κέρδη της Γαλλίας και της Γερμανίας που δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 5%.
Περιθώριο κέρδους 3,5% σε ποσό 41 δις , δηλαδή όφελος 1,440 δις . Γίνεται λοιπόν αμέσως αντιληπτό γιατί η κυβέρνηση, ενώ είχε την δυνατότητα να δανειστεί μέχρι και τον Ιανουάριο, με επιτόκιο γύρω στο 2% δεν το έπραξε.
ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΛΛΑΣ να καταφύγει στον περίφημο «μηχανισμό στήριξης» για τον οποίον υπερηφανεύεται ο πρωθυπουργός. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μηχανισμό στήριξης, αλλά για κερδοφόρα επιχείρηση της ευρωζώνης σε βάρος της Ελλάδος.
Επίσης έτσι εξηγείται με τον πιο σαφή μάλιστα τρόπο, η συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου να γυρίζει από χώρα σε χώρα, από τηλεόραση σε τηλεόραση και να διαλαλεί πως θα χρεωκοπήσουμε αν δεν δανειστούμε χρήματα. Λογική και απολύτως φυσιολογική συνέπεια η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από τους διάφορους οίκους αξιολόγησης και η εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού και των spreads σε δυσθεώρητα ύψη. Δυστυχώς αυτή είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια για την υπόθεση της δήθεν παρά λίγο πτώχευσης της χώρας μας.
Οι κομπίνες της SIEMENS και του χρηματιστηρίου ωχριούν μπροστά της.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη διακρατική απάτη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. Οι Έλληνες καλούνται να κρίνουν και θα αποφασίσουν (σύντομα μάλιστα) αν τους αξίζει τέτοια προσβολή.


Δείτε και ένα βίντεο για περισσότερα στοιχεία:


Ευχαριστώ τον Κώστα Δ. για τα στοιχεία και τον George G. για το Βίντεο.

1 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό. Αποκαλυπτικότατο και χρησιμότατο για την διάνοιξη των οφθλαμών από την τηλευπνωση που προσφέρουν οι ακριβοπληρωμένοι τηλεπροπαγανδιστές του μονόδρομου υποταγής και επιστροφής στη φεουδαρχία. Η δημοσιογραφία αυτού του τύπου, γιατί υπάρχουν και αξιοπρεπείς μετρημένοι στα δάχτυλα, ίσως ειναι η χειρότερη μάστιγα της εποχής, ειναι νεοταξική δημοσιογραφία στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων πού υπηρετεί τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ με μικρές παραλλαγές και φυσικά με πολιτικές τσόντες που από ό,τι φαίνεται θα αυγατήσουν και θα γίνουν περισσότερες της μιάς... ΛΑΟΣ, ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, κάτι που φύγαν από το ΣΥΡΙΖΑ πάνε κι αυτοί για κομματικό σχηματισμό αυξάνεστε και πληθύνεστε για το καλό του τόπου, δηλαδή το καλό των μεσολαβητών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοκατασκευαστών, των μεγαλομετόχων, των μεγαλοεπιχειρηματιών γενικά, των πολυεθνικών, καί των πάσης φύσεως ντόπιων και ξένων γερακιών, που ζητάνε το λογαριασμό από τους μη προνομιούχους, ταμπουρωμένοι πίσω από την ασφάλεια που τους παρέχει η κυβέρνηση και ο φερετζές της, η αιμοδιψής τρόϊκα κατά την παροιμία <βρήκαμε παπα(την οικονομική κρίση) να θάψουμε και τους ζωντανούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.