18 Μαΐου 2010

11:59
1
Αρνήθηκε να παραβρεθεί στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Καννών ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν Λυκ Γκοντάρ. Η άρνησή του έχει αναφορά στην αντίδρασή του να αποδεχθεί αυτά που υφίσταται η Ελλάδα από την Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση και δείχνει την συμπαράστασή του στην χώρα μας.

«Θα έπρεπε να ευχαριστούμε την Ελλάδα » είπε ο πατέρας της γαλλικής νουβέλ βαγκ Ζαν Λυκ Γκοντάρ απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε το περιοδικό «Les Ιnrockuptibles» με αφορμή την αναφορά στην οικονομική κρίση της χώρας μας που γίνεται στην τελευταία ταινία του «Film Socialism».

« Η Δύση οφείλει πολλά στην Ελλάδα, τη χώρα της φιλοσοφίας, της δημοκρατίας, της αρχαίας τραγωδίας. Ξεχνάμε πάντα τους δεσμούς ανάμεσα στην τραγωδία και στη δημοκρατία. Χωρίς τον Σοφοκλή δεν θα υπήρχε ο Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε ο Σοφοκλής. Ο κόσμος της τεχνολογίας μέσα στον οποίο ζούμε χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα » συνέχισε. Μάλιστα ο ευφυής Γκοντάρ, του οποίου η ταινία θα προβληθεί στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών, χρησιμοποιεί την αριστοτέλεια λογική προκειμένου να ....

τεκμηριώσει το πόσα ο πλανήτης Γη χρωστά στην Ελλάδα: « Ποιος εφηύρε τη λογική; Ο Αριστοτέλης. Ο Α ισχυρίζεται το Β. Ο Α διαθέτει θετικό χαρακτηριστικό Αρα ο ισχυρισμός Β είναι αληθινός. Αφού το είπε ο Αριστοτέλης έτσι θα είναι. Λογική. Είναι αυτό που οι κυρίαρχες δυνάμεις ολημερίς φροντίζουν ώστε να μην υπάρχει καμία αντίδραση, ώστε να λειτουργούμε κάτω από μια ίδια λογική ».

Εν συνεχεία, ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ μας ραντίζει ακόμη περισσότερο με το δηλητήριο του σαρκασμού του: « Σωστά είχε πει η γερμανοεβραία συγγραφέας Χάνα Αρεντ ότι η λογική παροτρύνει τον ολοκληρωτισμό Επομένως όλος ο κόσμος χρωστά χρήματα στην Ελλάδα. Αυτή η χώρα θα μπορούσε να απαιτήσει εκατομμύρια των εκατομμυρίων από όλους για τα συγγραφικά δικαιώματα των αρχαίων. Και θα ήταν απολύτως λογικό να της δοθούν. Αμέσως. Οι Έλληνες επίσης κατηγορούνται ως ψεύτες. Αυτό μου θυμίζει έναν παλιό συλλογισμό που μαθαίναμε στο σχολείο:ο Επαμεινώνδας είναι ψεύτης και εφόσον όλοι οι Έλληνες είναι ψεύτες, άρα ο Επαμεινώνδας είναι Έλληνας .Δεν έχουμε προχωρήσει και πολύ από τότε».

Πηγή: activistis.gr

1 σχόλια:

  1. και η κ.Διαμαντοπούλου τίμησε την ημέρα σφαγής των Ποντίων, βάζοντας έκθεση στα παιδιά το Σπίτι του Κεμάλ.... που ειναι συνεχεια του συνωστισμού στη Σμυρνη της αλλης παιδαγωγού Ρεπουση που τωρα λεγεται Δραγωνα. Και εις αλλα με υγεια . Η επομενη εκθεση μηπως θαναι η μεζονετα του ερντογαν στα ιμια και στην θρακη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.