17 Μαΐου 2010

23:36
1
Συνάδελφοι στις 29 Απριλίου σε κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων του χώρου στη λέσχη, δημιουργήθηκε ομόφωνα μία επιτροπή που από εκείνη την ημέρα και μετά θα λειτουργούσε σαν μια άτυπη Ομοσπονδία και έργο της θα είχε να διατηρεί την ενότητα και να συντονίζει τους αγώνες για την επίλυση προβλημάτων.
Εκείνη την ημέρα σε δικό μου άρθρο έλεγα ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και πως θα σταματούσαμε την κριτική μας προς τους συνδικαλιστές μας.
Τους απευθύναμε μάλιστα και ανοιχτή πρόσκληση προκειμένου να βοηθήσουμε και εμείς ,αν μπορούσαμε.
Όμως πριν "αλέκτωρ λαλήσει" όπως λέει και η παροιμία, διαπιστώνουμε όλοι πως τίποτα δεν έγινε και πως διάφοροι συνδικαλιστές και σωματεία την ενότητα την βλέπουν μόνο όταν εξυπηρετούνται τα ιδιοτελή συμφέροντά τους.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, δεσμεύτηκαν ότι θα βγάλουν ενημερωτική ανακοίνωση, ότι θα συντονίσουν τους αγώνες μέσα στον ΗΛΠΑΠ για τα απάνθρωπα μέτρα που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και ότι θα συντονιστούν και με τις άλλες συγκοινωνίες για κοινούς αγώνες.
Από όλα αυτά τίποτα δεν έγινε και όχι μόνο δεν έγινε αλλά η ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ του σωματείου μας αποφάσισαν με το "έτσι γουστάρουμε" να κάνουν τις εκλογές για τους εκπροσώπους στο Δ.Σ. του ΗΛΠΑΠ.
Και το λέμε αυτό γιατί διαβάσαμε τους νόμους που επικαλείται ο διευθύνων στο έγγραφο που έστειλε στα σωματεία για να γίνουν αυτές οι εκλογές και διαπιστώσαμε ότι είναι παράνομη η διαδικασία που ξεκίνησαν (όποιος μπορεί ας τους διαβάσει για να δει του λόγου μας το αληθές) χαρακτηριστικά λέει ότι "τις εκλογές της κάνει η πλέον αντιπροσωπευτική δευτεροβάθμια οργάνωση" άρα το Ε.Κ.Α. και πως: η εφορευτική βγαίνει ύστερα από εκλογές και όχι με διορισμό.
Εδώ να πούμε ότι ούτε στις εκλογές για το Δ.Σ. της Ένωσης κάναμε εκλογές για να βγει η εφορευτική, δηλαδή οι άνθρωποι δεν παίζονται. Μια ζωή παρανομία και μας κάνει έκπληξη η Δ.Α.Σ. που δεν αντιδρά σε αυτά τα παράνομα πράγματα που γίνονται τόσα χρόνια, μάλλον βολεύεται με αυτά τα παιχνιδάκια της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.
Σε όλη αυτοί την κατάσταση αντέδρασε το σωματείο των διοικητικών και έστειλε έγγραφο προς όλα τα σωματεία για συνάντηση σήμερα 17/5 στη λέσχη και ώρα 14:00 μ. μ.
Μάθαμε από άτομο που ήταν εκεί και παρακολούθησε την συνάντηση ότι, παραβρέθηκαν το σωματείο των μηχανικών, κάποιοι συνδικαλιστές από την τεχνική (οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για όλα αυτά), κάποιοι από την εναέριο και οι τρεις που διαφώνησαν στο Δ.Σ. της Ένωσης.
Εκεί οι Διοικητικοί ενημέρωσαν ότι όλα αυτά που γίνονται είναι παράνομα και πως έχουν προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα να μην γίνουν οι συγκεκριμένες εκλογές με αυτό τον τρόπο.
Γνώμη μας για αυτή την κίνηση που έκαναν είναι πως έχουν δίκιο.
Ακόμα διαπιστώνουμε πόσο επιπόλαια λειτουργεί το σωματείο μας, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ , και πόσο μελετημένα και με ευθύνη, λειτουργούν κάποια άλλα σωματεία του χώρου μας.
Επίσης βλέπουμε την πρεμούρα που έχει η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ για να βγάλουν εκπρόσωπο στο Δ.Σ. του ΗΛΠΑΠ για να συνεχίσουν το "θεάρεστο" έργο που έκαναν οι προκάτοχοι εκπρόσωποι των παρατάξεων τους.
Να συμπληρώσω δε ότι ο Γ.Γ. Νικολακόπουλος Κωνσταντίνος ενεργώντας αυτοβούλως προ δεκαημέρου είχε έρθει σε επαφή με την ΟΣΜΕ προκειμένου να είναι έτοιμος για τα περαιτέρω.
Εννοείτε πως γνώριζε ότι ακολουθούσε η πρόσκληση από τη διοίκηση για τον ορισμό των αντιπροσώπων...............
Παρακάτω σας επισυνάπτω όλη την αλληλογραφία των ημερών για το τρέχων θέμα.
Εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Δ.Σ. του ΗΛΠΑΠ.





Πάρτε και ένα βιντεάκι....πόσοι το θυμάστε αυτό;

1 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ (για να μην πουμε τιποτα χειρότερο) βαρκουλες αρμενιζουν. Μια ζωη κινουνται υπογεια τα πλοκαμια των διοικησεων και των κυβερνησεων δακοπασοκοι και ουρες. συνεχιστε να τους χαιδευετε και να τους ψηφιζετε να μας αδειασουν καλα τις τσεπες και να παρουμε συνταξη στα φορεια. η μαχη της καρεκλας για το ΔΣ ΗΛΠΑΠ ειναι ο υπερπαντων αγωνας γιατι και εκει χρειαζονται υποτακτικους για το ναι σε ολα για να μας λενε μετα οτι και οι εργαζομενοι συνενεσαν στη σφαγη τους. νομιζουν δεν καταλαβαινουμε γιατι βιαζονται και κανουνε πραξικοπηματα. να βγουνε θελουνε πριν τις περικοπες γιατι δεν εχουνε σκοπο να κανουμε μεγαλες αντιδρασεις και το μαυρο τοχουνε σιγουρο. ενω πριν τις περικοπες ειναι αλλιως. αλλα και μονο γιαυτο πρεπει να ΜΑΥΡΙΣΤΟΥΝ. μαθαμε οτι απειλουσαν αυτους που διαφωνησαν στην ΕΝΩΣΗ και πηγανε στη συναντηση τη δευτερα που καλεσανε οι διοικητικοι. τι θα τους κανεουνε δηλαδη . νταντα!!!θα τους διωξουν απο το μαγαζι τους μηπως ρε αντε απο κει μαριονετες
    μαζι με οσους καθονται κλαρινο μπροστα σας. που ειναι τα αλλα σωματεια, τι κανουνε υποτακτικοί ειναι των μεγαλων αφενταδων της ΕΝΩΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.