21 Μαρτίου 2010

00:35
4
Αθήνα 21 Μαρτίου 2010

Η ιστορία με το δράκουλα...

Όλη η χώρα το τελευταίο καιρό ή μάλλον μετά από τις πρώτες 100 ημέρες του ΠΑΣΟΚ ζει μια ιστορία τρόμου όπου ο δράκουλας απειλεί τη οικονομία μας. Η Ελλάδα λέει δανείζετε με υψηλά επιτόκια . Τα εισοδήματα της που είναι ; Πώληση Ολυμπιακής, ΟΤΕ, ΟΛΠ κλπ κλπ....
Οι εξελίξεις αναγκάζουν τα σωματεία του χώρου να βγουν από τα καφενεία και τη λέσχη για να επιδείξουν συνδικαλιστική δράση. Για αυτό αποφάσισαν όλοι μαζί να κάνουν μια μάζωξη πρωινιάτικη στο κόκκινο μύλο.
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΥΛΟ;
Σίγουρα όχι να πιουν καφέ από τη κατσαρόλα . Αυτή τη φορά για ποιο πράγμα θα αγωνιστούν; για τα ατομικά τους συμφέροντα ;; με φόντο τον οδηγό ;; ή για τη άρση επιβολής των μέτρων που υπάρχουν ήδη σε Νόμους του κράτους ;;;;
Έβγαλαν και μια ανακοίνωση ότι τέτοια πράγματα ΠΟΤΕ δεν έχουν ξαναγίνει και έδωσαν ώρα συνάντησης 6. 30 το πρωί!!!
Μάλλον έχουν χάσει το ύπνο τους γιατί τα εργασιακά μας δικαιώματα τα οποία αντιπροσωπεύουν τα έχουμε χάσει προ πολλού.
Πριν μια δεκαετία όταν τα 119 ρεπό έγιναν 104 ,
τα ( μείον 15 ρεπό) μήπως έγιναν η εργασία μας για τη ανανέωση του στόλου ;
το 5-2 το ξεχάσαμε και αυτό ;
έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από τότε το κυλιόμενο πρόγραμμα των αναπάσευων δε δημιουργεί πρόβλημα στη υγεία του οδηγού;
και ταυτόχρονη απώλεια εισοδήματος από τις αργίες;

Το καρναβάλι τελείωσε . Αγαπητοί συνάδελφοι το προεδρείο είναι υποχρεωμένο να ορίσει γενική συνέλευση και να ενημερώσει το προσωπικό και αυτά τα θεατρινίστικα να κοπούν
Τι θα αποφασίσει ;;; Απεργίες; Στάσεις ; Να περάσουν όλα από τη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, και ο οδηγός θα αποφασίσει όπως ορίζει το καταστατικό διότι όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.
Εάν σας επιβάλει η κυβέρνηση για απεργίες μιλάμε τότε για 100% απώλεια εισοδήματος και όχι για 30% και 7% που λέει στις τηλεοράσεις.
Να σταματήσει λοιπόν το παραμύθι κύριοι. Ο οδηγός δεν έχει να χάσει τίποτα διότι ποτέ του δεν είχε τίποτα. Έχει συνηθίσει να είναι χαμηλόμισθος στα συμφωνηθέντα και όταν είναι να πληρωθεί του κόβουν και από εκεί.

Δε τον ενδιαφέρει πως θα λέγεται η εταιρεία ΗΕΜ, Πάουερ, Εθελοηλπαπ ή οτιδήποτε άλλο. Δεν μπαίνει στη τσέπη του τίποτε . Δεν είναι μέτοχος , εργάτης είναι .Το επιβατικό φορτίο στους δρόμους πάντα θα το σηκώνει όσο το δυνατόν με λιγότερα οχήματα !!!
Άλλοι θα χάσουν . Ναι καλά καταλάβατε αυτοί που θα τρέχουν πρωινιάτικα στο Κόκκινο Μύλο.

Υ.Γ.
Εάν κάποιοι κατηγορήσουν τη δημοσίευση διασπαστική ή το χειρότερο φιλοκυβερνητική θα αναγκαστώ να σηκώσω στο διαδίκτυο τις ανακοινώσεις του 1997,1998,1999 για να δείτε τι έγραφαν τότε οι ίδιοι καθώς εάν έχουμε και όρεξη τις συλλεκτικές μου ανακοινώσεις των 1990-93 για να δείτε τι έγραφαν οι προκάτοχοι τους !!!

4 σχόλια:

  1. ΚΑΘ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ,ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΦΥΗ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟ ΣΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΥΓ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ,ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΡΜΟ _ΤΖΟΥΛΙΑΣ -ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mpravo sas re magges!!!Mhn fovaste tipota... o aplos ergazomenos - odigos einai mazi sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.