11 Νοεμβρίου 2009

22:00
3
Απο τον Κακούρο Δημήτριο :

Συνάδελφοι την Δευτέρα 9-11-09 πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές
συναντήσεις όλων των σωματείων στις αστικές συγκοινωνίες με τον υπουργό και υφυπουργό μεταφορών κ. Ρέππα και κ. Σηφουνάκη.
Η συνάντηση των σωματείων του χώρου μας διήρκεσε αρκετό χρόνο, (περίπου τρεις ώρες), επειδή έτυχε να μας δεχτούν στο τέλος μετά από τους άλλους φορείς. Ήταν μία καλή συνάντηση, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα με τις πρώτες συναντήσεις με κάθε νέα διοίκηση του υπουργείου και κρατήθηκαν σημειώσεις για τα διάφορα ζητήματα που θέσαμε.
Συζητήθηκε η δραματική έλλειψη προσωπικού, (ήδη με την αλλαγή του χρόνου θα αποχωρήσουν ακόμα 140 άτομα) και η απάλειψη προβλημάτων που καθυστερούν την πρόσληψη του προσωπικού.
Επίσης τι θα γίνει με τον στόλο των οχημάτων του οργανισμού. Δηλαδή θα αγοραστούν νέα ή θα ξεκινήσει η ανακατασκευή των 6000ρων, αφού ο χρόνος αξιόπιστης λειτουργίας που έχει δοθεί από την προμηθεύτρια εταιρία έληξε;
Ακόμα έγινε κουβέντα και ενημερώθηκαν οι υπουργοί για τα έργα στο νέο αμαξοστάσιο του Ρουφ και αυτό της πλατείας Αττικής και για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον ΗΛΠΑΠ σήμερα.
Τέλος ζητήθηκε η βοήθειά τους για τα γνωστά ζητήματα που μας "καίνε" όλους, αυτό του ΤΑΥΤΕΚΩ και της ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ.
Οι υπουργοί συνάδελφοι αποχαιρετώντας μας "φορτισμένοι"- ο ένας δε και "βουρκωμένος"- από όλα αυτά που άκουσαν υποσχέθηκαν ότι θα μπει η πρέπουσα τάξη στον ΗΛΠΑΠ.
Τα σωματεία θα είμαστε αρωγοί σε κάθε θετική προσπάθεια που θα επιδιωχθεί και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η ανθρώπινη αντίδραση Υπουργείου ήταν αυθεντική και πως δεν θα διαψευσθούμε ως προς την πίστη μας αυτή.
Μένει να αποδειχθεί. Ο καιρός θα δείξει.

Αναρτήθηκε από Κακούρος Δημήτριος

3 σχόλια:

  1. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ συνδικαλίστης που μας ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο.Μακαρι να ειχαμε τετοιο συνδικαλιστή και στη ΚΙΝΗΣΗ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πολιτικός που νικάει με την ευγλωττία του είναι σοφός, αλλά θα ήταν προτιμότερο να νικάει με έργα. (Ευριπίδης 480-406 π.Χ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και ετεροχρονισμένα έχει σημασία να πούμε οτι το δάκρυ του υπουργού έγινε μαύρο δάκρυ στα μάτια των εργαζόμενων. Κι ακόμα δέν έχουμε δεί τίποτα. Η ώρα των ΔΕΚΟ οσων τελοσπάντων δέν έχουνε γίνει φύλλο και φτερό και δέν έχουν περάσει σε ιδιωτικά χέρια μέσω πακέττου μετοχών. Ολοι ξέρουμε ότι πρώτος στη λίστα ειναι ο ΟΣΕ. Μετά΄ποιός θάχει σειρά. Ισως προκύψουν συγχωνεύσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τώρα ίσως όσοι τορπίλησαν τον ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ δηλαδή τη μεγάλη δύναμη πυρός, να τόχουν μετανοιώσει, άν δέν ειναι αμετανόητοι και δέν κοιτάξουν πάλι να τη σκαπουλάρουν. Αλλά για πόσο. Η ζωή μάς έδειξε οτι τα βολέματα ειναι προσωρινά η κατακεφαλιά μόνιμη. Μην ξεχνάτε ακόμα οτι με τον ν.2669/98 εκτός των άλλων ευεργετημάτων στα εργασιακά(σε εισαγωγικά το ευεργετημάτων) προβλέπει το 40% να πάει στους δήμους. Ποιούς δήμους δηλαδή? στον Καλλικράτη που χωρίς πόρους θα γίνει Ξενοκράτης, με ολη τη σημασία της λέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.