19 Μαΐου 2009

00:12
2
Σημερα θα ασχοληθουμε με τα κλιματιστικα των οχηματων 6000-7000.

ΟΧΗΜΑ 6000
Το συγκεκριμενο οχημα ειναι εισαγωγικα το πιο ριγμενο απο πλευρας κλιματιστικου.
Σε αυτο συμβαλει το οτι ειναι μικρης αποδοσης το κομπρεσερ και ειναι τοποθετημενο σε λαθος θεση πανω στο οχημα.
Πως μπορουμε να κανουμε αφαιρεση βλαβης:
Στη φωτογραφια βλεπουμε τον πινακα χειρισμου. α)Γυρναμε το διακοπτη δικτυου στο μηδεν(0), β)Παταμε το κουμπι,που αναγραφει
DIAG, στην οθονη θα εμφανιστουν καποια νουμερα και αμεσως μετα θα αναγραφει Ρ1, γ)παταμε το κουμπι που γραφει A/C, πρεπει να εμφανιστουν στην οθονη 4 μηδενικα, οτιδηποτε αλλο αναγραφει ειναι σφαλμα, για να αφαιρεσουμε τη βλαβη, παταμε ταυτοχρονα τα βελακια πανω-κατω του A/C. δ) Αφου αφαιρεθηκε επιτυχως η βλαβη, ξαναπαταμε το A/C για να επανελθουμε στο Ρ1. ε)Με το πανω βελακι του A/C πηγαινουμε στο Ρ2 και ακολουθουμε παλι την ιδια διαδικασια, οπως
στοΡ1. στ)Ακολουθως συνεχιζουμε και παμε στο Ρ3, που ειναι και το πιο σημαντικο, εδω μπαινωντας στο προγραμμα, θα πρεπει να δουμε 4 παυλες. Αν οχι, ακολουθουμε παλι την ιδια διαδικασια οπως στο Ρ1-Ρ2 για να κανουμε αφαιρεση βλαβης. Αφου τελειωσουμε ολα αυτα
παταμε το DIAG για να βγουμε απο το προγραμμα, γυρναμε το διακοπτη στη θεση δικτυου και μολις σβησει η ενδειξη του κεραυνου, μπορουμε να το θεσουμε σε λειτουργια.

ΟΧΗΜΑ 7000
Και εδω ακολουθουμε την ιδια διαδικασια με τη μονη διαφορα, οτι αλλαζει η διαδικασια που
χρησιμοποιουμε για να μπουμε στο προγραμμα.
α)Παταμε το διακοπτη APU β)κανουμε στιγμιαιο μπλακ-αουτ, γ)στην επαναφορα παταμε ταυτοχρονα το DIAG και το κουμπι που δειχνει την εσωτερικη θερμοκρασια και μολις στην οθονη δειξει το Ρ1, συνεχιζουμε τη διαδικασια οπως γραψαμε παραπανω στο οχημα 6000.

Αν κανετε τα παραπανω και παρ' ολα αυτα συνεχιζετε να εχετε προβλημα, τοτε σημαινει οτι το προβλημα ειναι σοβαροτερο και πρεπει να απευθυνθειτε στην τεχν.υπηρεσια.

2 σχόλια:

  1. Ζαμπέτας
    Άγγελε σε ευχαριστούμε. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ η αφαίρεση της βλάβης από τα A/C. Διότι λίγοι συνάδελφοι το γνώριζαν. Όπως δεν γνωρίζουν ότι στα 7000ρα είναι μόνο για κρύο αέρα και τον χειμώνα είναι δώρο άδωρο να το ανάψεις .Έτσι δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΠΑ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ DIAG ΣΤΑ 6ΑΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ! ΣΤΑ 8ΑΡΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΤΣΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.