20 Σεπτεμβρίου 2012

21:21
Νέο σοβαρότατο  περιστατικό είχαμε πριν κάποιες μέρες, στην περιβόητη πια γραμμή της Νίκαιας, που χάριν ευτυχώς της ψυχραιμίας του οδηγού, δεν μας "κόστισε" πάρα μόνο 5 ευρώ.

Ήταν στο προ - τελευταίο δρομολόγιο, που αφού το ολοκλήρωσε ο οδηγός, ξεκίνησε για το Αμαξοστάσιο του Ρουφ.

Στο δρόμο για το Αμαξοστάσιο πήρε και κάποιους επιβάτες (πάγια τακτική του πρώην ΗΛΠΑΠ να παίρνει κόσμο μέχρι το Αμαξοστάσιο)

Φθάνοντας λοιπόν στην Αγ. Άννης ανοίγει τις θύρες ο οδηγός για να κατέβουν οι τελευταίοι εναπομείναντες επιβάτες και κατέβηκαν όλοι, εκτός από έναν.

Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία του οδηγού (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει), αυτός ο ένας, ηλικίας κοντά στα πενήντα, ναρκομανής, ζήτησε με επιτακτικό τρόπο από τον οδηγό, να μην τον αφήσει εκεί, αλλά να τον πάει στην Πλατεία Καραΐσκάκη.

Προφανώς νομίζοντας ότι έχει μπει σε τρόλεϊ που κάνει εισαγωγή στο Αμαξοστάσιο της Αττικής. Μετά από έντονο 10λεπτο λεκτικό διαπληκτισμό, ο ναρκομανής δέχτηκε να κατέβει, αφού πρώτα ο οδηγός του τρόλεϊ του έδωσε 5 ευρώ.

 Μήπως είναι καιρός να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών των τελευταίων δρομολογίων, ειδικά στη γραμμή της Νίκαιας;

Μήπως πρέπει ο πρώην ΗΛΠΑΠ να εναρμονιστεί με το σύστημα που ισχύει στα λεωφορεία; (Μετά το πέρας του δρομολογίου και της βάρδιας, το όχημα να οδηγείται άνευ επιβατών στο Αμαξοστάσιο) Γιατί να τους νοιάζει τους υπευθύνους;

Αυτοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να δίνουν εντολές, ανεφάρμοστες πολλές φορές, δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ κάποιος, μήπως συνετιστούν οι υπόλοιποι.

Γιατί δε βγαίνουν να κάνουν μια βόλτα με ένα τρόλεϊ το βράδυ, σε αυτή τη γραμμή, να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τι περνάει ο οδηγός, που φεύγοντας από το σπίτι φιλάει τη γυναίκα του και τα παιδιά του γιατί δεν ξέρει, αν θα γυρίσει το βράδυ για να τους ξαναδεί.

Μπορεί να σας φαίνονται μελοδραματικά όλα αυτά, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα, ο συγκεκριμένος οδηγός, δεν ήθελε να γνωστοποιήσει το συμβάν γιατί ήξερε, ότι και να το πει κανείς δεν θα τον ακούσει και κανείς δεν θα κάνει τίποτα.

Αν υπάρχει έστω και ένας, είτε συνδικαλιστής, είτε διευθυντής που έχει λίγο φιλότιμο ας κάνει κάτι επιτέλους, έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι! 

Πηγή