24 Ιουλίου 2012

20:13



London Booster από CDemo83

Ένα από τα σύμβολα της πόλης του Λονδίνου, το κλασικό διώροφο κόκκινο λεωφορείο, μετατράπηκε σε αθλητή που κάνει... push ups.

Αιτία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες φυσικά που φιλοξενούνται στην πόλη του Λονδίνου. Το λεωφορείο - αθλητής θα εγκατασταθεί στη βρετανική πρωτεύουσα κοντά στο σημείο που θα διαμένει η τσέχικη αποστολή.

Δημιουργός του περίεργου και εντυπωσιακού λεωφορείου, είναι ο Τσέχος καλλιτέχνης που ακούει στο όνομα, David Cerny. Με αυτό τον τρόπο, ο ίδιος αποφάσισε να τονώσει το ηθικό των συμπατριωτών του αθλητών αλλά και να τραβήξει τα βλέμματα με το εντυπωσιακό ρομποτικό γλυπτό του.

Ο ίδιος δήλωσε για το δημιούργημα του στο Reuters: "Το μήνυμα είναι διττό. Τα push ups αφενός συμβολίζουν τη γυμναστική και την άθληση και αφετέρου τη φυλακή, αφού οι έγκλειστοι ασκούνται με αυτό τον τρόπο. Ας πούμε λοιπόν πως αυτού του τύπου οι ασκήσεις, ενώνουν όλους τους ανθρώπους του κόσμου κατά κάποιο τρόπο".

Ο David αγόρασε το λεωφορείο του 1957 από έναν Ολλανδό ιδιώτη και προσάρτησε δύο μεγάλα χέρια, ηλεκτρική μηχανή και πολλά εξαρτήματα που το μετέτρεψαν σε έργο τέχνης. Το όνομα του πλέον, είναι "London Booster".

Το λεωφορείο που ζυγίζει έξι τόνους, μπορεί να ανεβοκατεβαίνει στηριζόμενο στα χέρια του ενώ οι γυμναστικές του ασκήσεις συνοδεύονται από ήχους και προβολές βίντεο στα παράθυρά του.

Να σημειωθεί ότι τα διώροφα κόκκινα λεωφορεία είχαν καταργηθεί πριν από επτά χρόνια και επέστρεψαν στους λονδρέζικους δρόμους λίγους μήνες πριν την εκκίνηση των Αγώνων. Πριν την επιστροφή τους, είχαν υποστεί ένα "λίφτινγκ" που κόστισε ένα εκατομμύριο στερλίνες για το κάθε όχημα, ούτως ώστε τα λεωφορεία - σύμβολα να εκσυγχρονιστούν.

Τα νέα λεωφορεία τύπου Routemaster κάνουν χρήση "πράσινης" ενέργειας, ώστε να είναι 40% πιο αποδοτικά σε σχέση με τα συμβατικά ντιζελοκίνητα διώροφα λεωφορεία που κυκλοφορούν στο Λονδίνο και 15% πιο αποδοτικά σε σχέση με τα υβριδικά, ενώ μειωμένα είναι και τα επίπεδα του θορύβου.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.