9 Ιουνίου 2012

23:49
Ανακοίνωση – Καταγγελία

«αν ψάχνετε για βρωμιά , κοιταχθείτε στον καθρέφτη»


Ανακοίνωση – Καταγγελία

Η ΕΑΣ καταγγέλλει την αήθη , ψευδή και συκοφαντική δήλωση-παραλήρημα του ΓΓ του Συνδικάτου και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Κ. Σιορικη , ο οποίος έχοντας την πλήρη ανοχή του προέδρου , εξαπέλυσε κατάπτυστη επίθεση κατά του εκπροσώπου μας και κατά της ΕΑΣ ,στο ΔΣ προκαλώντας έτσι την οργισμένη αντίδρασή του.

Προφανώς φοβούμενος από την αγανάκτηση των εργαζομένων μετά τα τελευταία «κατορθώματα» με την μισθοδοσία και για να κρύψει την συνδικαλιστική του ανικανότητα, για δεύτερο συνεχές ΔΣ κατηγόρησε τη ΕΑΣ «ότι συμμετείχε στην συζήτηση για την συλλογική σύμβαση» κατασκευάζοντας προφανώς συνυπεύθυνους.

Στο προηγούμενο ΔΣ αναγκάστηκε να ανακαλέσει αποδεχόμενος το πραγματικό γεγονός που είναι το εξής:

Η μοναδική φορά που εκπρόσωπος της ΕΑΣ παραβρέθηκε σε συνάντηση συνδικαλιστών απο ολα τα σωματεια με την Διοίκηση κατόπιν πρόσκλησης που ανακοινώθηκε στο ΔΣ για εθιμοτυπική επίσκεψη μετά τις εκλογές(Δυστυχως για σας ψευτες , υπαρχουν τα πρακτικα του ΔΣ) και παρά το ΨΕΜΑ του Γραμματέα , ότι τελικά θα πήγαιναν μόνο αυτός με τον πρόεδρο, κάτι που αποδεχτήκαμε ,μάθαμε τυχαία ότι παρευρίσκονταν συνδικαλιστές όλων των σωματείων γεγονός που οδήγησε στην απόφαση –έστω και στο κλείσιμο της συνάντησης τους να περάσουμε από κει για να καταδείξουμε ότι μας έγινε γνωστό το ψέμα τους.

Η ψευδής , κατάπτυστη , συκοφαντική και κινούμενη στα όρια της συνδικαλιστικής αλητείας επίθεση του Σιορίκη με την ανοχή των υπολοίπων ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ είναι απόρροια των εξής γεγονότων:

Της δυναμικής παρέμβασης της ΕΑΣ την Πέμπτη 31 Μάη στην ΕΤΕ για την παρακράτηση των μισθών . Η παρέμβαση γνωστοποιήθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες στο Συνδικάτο στον Σιορικη, παρουσία συναδέλφων . Η κατάθεση εγγράφου από την ΕΑΣ προς τα μέλη του ΔΣ ούτος ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στη ΕΤΕ , γεγονότα που στέρησαν από κάποιους την δυνατότητα να πουλήσουν σαν ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ το αυτονόητο: την προστασία των εργαζομένων από την επίθεση της ΕΤΕ στους μισθούς .
Την πρόταση της ΕΑΣ για διαγραφή από το Συνδικάτο του πρώην προέδρου και νυν υποδιευθυντή ΑΣ Ελληνικού για δυο λόγους: πρώτον η μη ανακοίνωση και φέτος των αδειών των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πότε παίρνουν άδεια. Δεύτερο ενώ είναι μέλος του Συνδικάτου συμμετέχει στην επιτροπή διαπραγμάτευσης η συμφωνίας με την διοίκηση σαν τεχνικός σύμβουλος άλλου σωματείου(τεχνικών) και που εμείς θεωρούμε συνυπεύθυνο για το μισθολογικό τσεκούρωμα των εργαζομένων.
Την ανικανότητα του Γραμματέα να εξηγήσει στο ΔΣ τις νέες μισθολογικές περικοπές.
Την απαίτηση μελών του ΔΣ συμπεριλαμβανομένης και της ΕΑΣ να προσκομίσουν τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά των συζητήσεων της επιτροπής με την διοίκηση , ώστε να μάθουμε επιτέλους τι πραγματικά σχεδιάζουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείτε και η ανακοίνωση με το λογότυπο του Συνδικάτου και υπογραφές Προέδρου και Γραμματέα στην οποία δηλώνουν ότι τρομοκρατήθηκαν τόσο πολύ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ από φλιτζάνι καφέ , με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το ΔΣ και να μην πάρουν καμιά απόφαση για το καλό των εργαζομένων, ξεχνώντας ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ.

Αξιοπερίεργο είναι επίσης γιατί δεν συνεχίστηκε το διακοπέν ΔΣ μετά από λίγο η έστω την επόμενη μέρα;

Μήπως δεν έφταιγε ο «εκφοβισμός από το πιατάκι» , αλλά ο φόβος σας ότι θα μαθευτούν όλα όσα έχετε συμφωνήσει εις βάρος των εργαζομένων;

Σαν ΕΑΣ σας δηλώνουμε τι σημαίνει για μας εκφοβισμός και τραμπουκισμός:

Να λες ψέματα στους εργαζόμενους ότι από τον Νοέμβρη πληρώνονται κανονικά , ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΕΣΕΙΣ και να βγαίνει η Διοίκηση και να τους λέει ότι χρωστάνε αναδρομικά. (Στο άρθρο 5 παράγραφος 2 όπου ρητά αποδέχεστε πως η εταιρεία έχει δώσει σε όλους εμάς ταμειακές διευκολύνσεις εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και σε αυτήν την αιτία η εταιρεία πάτησε και δεν μας έδινε εκκαθαριστικά με τη μισθοδοσία μας, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τι χρήματα παίρνουμε. Τη διαφορά που θα προκύψει θα πρέπει να την επιστρέψουμε στην εταιρεία σε δόσεις μέχρι τις 31/12/2012 και αφορά το διάστημα 1/11/2011-31/03/2012.)

Να τους πληρώνεις αυτά τα επιπλέον χρήματα με μορφή δανείου (ταμειακές διευκολύνσεις )με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν κλίμακα και να χρωστάνε άλλα 250 ευρώ για το αλληλεγγύης .
Να δουλεύεις σαν σβούρα σε συνθήκες γαλέρας και να πληρώνεσαι με 500 και 600 ευρώ , χάριν των συμφωνιών σας με την διοίκηση.
Να βλέπεις ατελείωτες ουρές στους διαδρόμους της ΕΘΕΛ από συναδέλφους για μια προκαταβολή για να βγάλουν το μήνα.

ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ.

Να κόβεις τις κατασκηνώσεις από τα παιδιά των συναδέλφων και να ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ με την διοίκηση Πρόεδρε και Γραμματέα –σύμφωνα με δήλωση σας στο ΔΣ- από παροχή να μετατρέπονται σε μισθολογικό κόστος , που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν από τον μισθό τους τις κατασκηνώσεις έχουν δεν έχουν παιδιά.
Να σχεδιάζεις με την διοίκηση για το γάλα ,τον ρουχισμό , τα επιδόματα παιδιών με προβλήματα υγείας , τα ένσημα στρατού και ποιος ξέρει τι ακόμα(γι αυτό δεν φέρνετε τα πρακτικά της επιτροπής με την Διοίκηση) , να τα περάσετε και αυτά από παροχές στο μισθολογικό κόστος και να παρακρατούνται από τον μισθό των εργαζομένων.
Να στρέφεις εργαζόμενο κατά εργαζόμενου μέσω αυτών των συμφωνιών.
Να νομιμοποιείς κάθε εφαρμοστικό νόμο αλλά και κάθε περικοπή που θα επιβάλλει η όποια κυβέρνηση από δω και στο εξής μέσα από την σύμβαση που ΕΣΕΙΣ υπογράψατε στο άρθρο 2 παράγραφος 2.Εκεί ρητά αναφέρεται «πως οποιαδήποτε προσαρμογή των όρων αμοιβής θετική ή μη που δεν προκύπτουν από ΣΣΕ, γίνεται πάντα σε ίση ποσοστιαία αναλογία για κάθε εργαζόμενο». Δηλαδή ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΤΕ το όποιο φιρμάνι βγάλει το Υπουργείο Μεταφορών ή το Υπουργείο Οικονομικών, που να λέει πως οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες παίρνουν πολλά χρήματα και θα έχουν μείωση στις αποδοχές τους.

Να κοροϊδεύεις τους συναδέλφους ότι ΔΕΝ έχασαν κανένα θεσμικό και να τα έχεις ήδη ξεπουλήσει περνώντας τα στο κατά κεφαλήν μισθολογικό κόστος.

Αυτά είναι για μας εκφοβισμός και τραμπουκισμός και τα εφαρμόσατε δυστυχώς στην πλάτη των εργαζομένων

ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΣ
http://www.easitis.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.