28 Ιουνίου 2012

09:18
της Μάρως Τσαντήλα

Ένα μέρος Σύνδεσμοςτων οφειλομένων, που έχει λαμβάνειν από διάφορα υπουργεία, θα εισπράξει ο ΟΑΣΑ το επόμενο διάστημα. Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, που είναι δύο από τους μεγαλύτερους οφειλέτες των αστικών συγκοινωνιών, ήρθαν σε συμφωνία με τη διοίκηση του οργανισμού για την καταβολή 25 εκατ. ευρώ, έναντι οφειλών τους στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Βέβαια, το συνολικό οφειλόμενο ποσό είναι κατά πολύ υψηλότερο. Ωστόσο, το γεγονός ότι συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η καταβολή τμήματος της οφειλής είναι ελπιδοφόρο καθώς εδώ και πάρα πολύ καιρό στα ταμεία των εταιρειών του ΟΑΣΑ δεν είχε μπει ούτε ευρώ για την παροχή μειωμένης τιμής στα εισιτήρια ή τη δωρεάν μετακίνηση που προσφέρεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε μαθητές, αναπήρους, πολυτέκνους, φοιτητές, ένστολους κ.ά.

Ξεπερνούν τα 105 εκατομμύρια οι οφειλές

Για το 2011 επτά υπουργεία χρωστούν στον ΟΑΣΑ ποσό ύψους 65 εκατ. ευρώ. Για το 2012 οι οφειλές έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η συνολική οφειλή να υπερβαίνει ήδη τα 105 εκατ., ενώ το κόστος άσκησης κοινωνικής πολιτικής για το σύνολό του τρέχοντος έτους αναμένεται ότι θα προσεγγίσει τα 85 εκατ. ευρώ. Οι μεγαλύτεροι οφειλέτες είναι τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Απασχόλησης, ενώ κάτω του 1 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού, Ανάπτυξης και Εθνικής Άμυνας.
http://www.euro2day.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.