4 Ιουνίου 2012

11:29
Στα δύο δισεκατομμύρια, από εξακόσια εκατομμύρια ευρώ που ήταν αρχικά, φτάνει το ύψος της κινεζικής επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι ο Κινέζος επιχειρηματίας Γιανγκ Τσι έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της κρατικής τράπεζας επενδύσεων της Κίνας.

Εξάλλου, ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου ζήτησε επιτακτικά η πρώτη φάση του έργου προχωρήσει ταυτόχρονα με τη δεύτερη φάση.

Η πρώτη φάση αφορά την ανέγερση τεράστιου εμπορικού έργου προώθησης κινεζικών προϊόντων και η δεύτερη τα παρεμφερή οφέλη, δηλαδή τα εργοστάσια ελαφράς βιομηχανίας για συναρμολόγηση επίπλων, τηλεοράσεων, ίσως και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για τα διάφορα νομικά ζητήματα, ο κ. Φλουρέντζου τόνισε ότι τα πάντα βρίσκονται υπό τον συνεχή έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση, ώστε να γίνουν όλες οι διαδικασίες με σωστό τρόπο.

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι η επένδυση θα προχωρήσει, εφόσον διαπιστωθεί ότι διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού κράτους.

24h NewsRoom

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.