26 Απριλίου 2012

22:40
2
Πριν μια βδομάδα περίπου υπογράφτηκε παρόντων των προέδρων και των γραμματέων των τριών μεγάλων σωματείων του χώρου, η νέα όπως θέλουν να την ονομάζουν Ε.Σ.Σ.Ε.

Από τότε το χάος, άφαντοι όλοι, κανείς δεν βγήκε να εξηγήσει στον κόσμο, τι ακριβώς υπέγραψαν.

Εδώ και 5 μήνες οι εργαζόμενοι του πρώην ΗΛΠΑΠ έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, ως προς την πληρωμή, από τους συνάδελφους της πρώην ΕΘΕΛ. Σε ενοχλήσεις συναδέλφων προς το σωματείο, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ έλεγαν, ότι αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή και μόλις βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), τότε θα πάρουν αναδρομικά.

Βγήκε η απόφαση, πέρασε και ένας μήνας, τίποτα, όλοι εξακολουθούν να είναι στο σκοτάδι.
Μη νομίζετε συνάδελφοι, ότι επειδή τώρα τελευταία παίρνετε κανονικά τις προκαταβολές σας, τελείωσε!

Ίσα ίσα τώρα αρχίζει, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι... πρόεδροι, κάποιων σωματείων, έχουν στα χέρια τους έγγραφο που εξηγεί ακριβώς τι θα χάσουμε ακόμη, δεν το βγάζουν στον αέρα, για να μπορέσουν να ψηφίσουν απροβλημάτιστοι οι εργαζόμενοι, το κρατάνε για μετά τις εκλογές.

Οι φήμες λοιπόν λένε, ότι αυτό το έγγραφο αναφέρει, ότι οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΘΕΛ, θα χάσουν μέχρι 12% ακόμη και οι εργαζόμενοι του πρώην ΗΛΠΑΠ 20%-23%.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Όχι αναδρομικά δε θα πάρουμε, αλλά θα πληρώσουμε κι από πάνω.

Θυμηθείτε αυτό που σας γράφω, τζάμπα τα πανηγύρια για την ΚΥΑ, μία ή άλλη θα μας έρθει!

Βρήκαν βέβαια τα σωματεία, τον τρόπο να ξεπεράσουν κι αυτόν τον σκόπελο, τεχνηέντως αφήνουν να διαρρεύσει ότι ίσως λίγο πριν τις εκλογές ή λίγο μετά θα υπάρξουν αναβαθμίσεις προσωπικού (Προισταμενιλίκια δηλαδή) Είναι κι αυτός ένας τρόπος να κρατούν ομήρους.

Όλοι τα ξέρουν, όλοι τα συζητάνε στα τέρματα, αλλά κανένας δεν κάνει τίποτα.
Τι θέλουμε λοιπόν; Μα φυσικά να μάθουμε την αλήθεια!

Τελικά ποιανών τα συμφέροντα υπερασπίζουν τα σωματεία των εργαζομένων ή της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει κανείς μέσα στα σωματεία, που να φοράει παντελόνια;

Πηγή

2 σχόλια:

 1. Για την υπογραφή της ΣΣΕ έχει υπογράψει ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΗΛΠΑΠ. Η παράταξη της Δ.Α.Σ ήταν η μόνη που διαφώνησε με την μείωση μισθών, γι'αυτό τον λόγο παρακαλείσθε να είσαστε πιο προσεκτικοί σχετικά με τις πληροφορίες που αναρτώνται στο blog σας. Ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΑΣ-Η.Λ.Π.Α.Π

  Προς αποκατάστασης της αλήθειας , σχετικά με κείμενο που έχει αναρτηθεί στο διαδύκτιο για την υπογραφή των Σ.Σ.Ε στις Αστικές Συγκοινωνίες ,από τους προέδρους και τους γραμματείς των σωματείων εν κρυπτό ,,χωρίς γενική συνέλευση.
  Αφέθησαν υπονοούμενα ότι στην όλη διαδικασία συμμετείχε και η ΔΑΣ, δηλώνουμε
  κατηγορηματικά ότι στο Δ.Σ της ένωσης η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία με 8 ψήφους από την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΚ.
  Η ΔΑΣ απαίτησε επίμονα την σύγκληση Γ.Σ κάτι που δεν αποδέχθηκαν οι άλλοι, την Σ.Σ.Ε δεν την υπέγραψε ο Γραμματέας (βλ.την τελευταία σελίδα της σύμβασης) αλλά ο αναπληρωτής.
  Η ΔΑΣ δεν συμφώνησε και ούτε θα συμφωνήσει ποτέ στο ξεπούλημα των κατακτήσεών μας. Αναλυτικότερα θα αναφερθούμε σε ανακοίνωση που θα διανεμηθεί σύντομα στον χώρο των Η.Λ.Π.Α.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.