5 Ιανουαρίου 2012

12:07
1
ΤΗΣ ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Την κατασκευή τεσσάρων συν μία λεωφορειολωρίδων στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει τη Δευτέρα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

Η υπουργική απόφαση είναι ήδη έτοιμη και περιλαμβάνει λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας των λεωφορείων σε τέσσερις νέους δρόμους:

1) Στη Λεωφόρο Στρατού, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την Καυταντζόγλου μέχρι την οδό Αγίας Τριάδος.

2) Στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, επίσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την αρχή της, στο τρίγωνο που σχηματίζει με τη Λεωφόρο Στρατού και την οδό Κωνσταντινουπόλεως μέχρι την οδό Βαλαγιάννη.

3) Σε όλο το μήκος της οδού Αγγελάκη.

4) Στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην Ανθέων), από την οδό Κορομηλά μέχρι τη Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Η πέμπτη λεωφορειολωρίδα, που θα ανακοινωθεί «πακέτο» με τις τέσσερις νέες και θα περιλαμβάνεται στην ίδια υπουργική απόφαση, είναι αυτή της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στην Καλαμαριά.

Πρόκειται για μία λεωφορειολωρίδα η οποία, παρότι είναι κατασκευασμένη εδώ και ενάμιση χρόνο, για ανεξήγητους για τον κοινό νου γραφειοκρατικούς λόγους δε διαθέτει, μέχρι και σήμερα, άδεια λειτουργίας, αφού δεν έχει εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση. Ετσι, δε λειτουργεί! Και βέβαια, η Τροχαία Θεσσαλονίκης δεν έχει δικαίωμα να δικαιώνει παραβάσεις ούτε για είσοδο ούτε για στάση και στάθμευση εντός του συγκεκριμένου δρόμου.

Οι τέσσερις συν μία λεωφορειολωρίδες έχουν συνολικό μήκος περίπου 11 χιλιομέτρων.



Τα ταξί

Αυτό που δεν έχει διασαφηνιστεί ακόμα είναι το τι θα γίνει με τα ταξί και την είσοδό τους ή όχι στις λεωφορειολωρίδες. Οι ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης, πάντως, ξεκαθαρίζουν διά του προέδρου τους, Κώστα Γιαννακάκη, πως θεωρούν αυτονόητο να ισχύσει στις νέες λεωφορειολωρίδες ό,τι ισχύει για τις υπάρχουσες.

«Ο νόμος είναι σαφής. Προβλέπει την είσοδό μας στις λεωφορειολωρίδες, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες κατασκευής του μετρό», επισημαίνει ο κ. Γιαννακάκης.

Σύσκεψη

Το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης, καθώς και ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Πηγή

1 σχόλια:

  1. Εαν είναι να << δουλεύουν >> και αυτές όπως της ΑΘΗΝΑΣ όπου μέσα κυκλοφορούν όλα τα οχήματα ( μόνο αεροπλάνο δεν έχουμε δει ακόμα !! ) τότε αξίζει να γίνει όχι μια συνάντηση άλλα καμιά δεκαριά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.