26 Νοεμβρίου 2011

13:27


Ακολουθώντας τα παραδείγματα μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., ξεκινούν άμεσα συνεργασία για την προώθηση νέων τεχνολογιών και οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας, προωθώντας ένα πρόγραμμα υποδομών ηλεκτροκίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα με το μνημόνιο, η Nissan προτίθεται να μοιράζεται πληροφορίες και ιδέες σχετικά με την εγκατάσταση και τη λειτουργία δικτύων φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, του σχετικού ενεργειακού εφοδιασμού του δικτύου, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην προώθηση της χρήσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Συγκεκριμένα, θα συσταθούν από κοινού ομάδες εργασίας, οι οποίες θα φέρουν σε επαφή τις εθνικές και τοπικές αρχές, τις εταιρείες κοινής ωφέλειας και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να διατυπώσουν και να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο σχέδιο για την υλοποίηση και τη συντήρηση ενός ανοιχτού δικτύου κάθε είδους και τύπου φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων προτίθεται να εξετάσει την παροχή κινήτρων που θα κάνουν την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό, όπως φοροαπαλλαγές, εκπτώσεις - πρόσβαση σε σταθμούς παρκινγκ και σε διόδια αυτοκινητοδρόμων, καθώς και την άρση περιορισμών κυκλοφορίας εντός του κέντρου της πόλης (όπως δακτύλιος, λεωφορειολωρίδες κτλ). Προτίθεται επίσης να αναπτύξει οικονομικά και μη κίνητρα για τη δημιουργία και τη λειτουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.