7 Οκτωβρίου 2011

12:09
2

Προβλήματα στην κίνηση των τραίνων στη Γαλλία την Παρασκευή, εξαιτίας των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι ελεγκτές μετά την επίθεση που δέχθηκε συνάδελφός τους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF Γκιγιόμ Πεπί.

"Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στα δρομολόγια των TER (τοπικά τραίνα) και των TGV (τραίνα υψηλής ταχύτητας). Από τα τραίνα αυτά κινείται ένα στα τρία ή ένα στα τέσσερα", τόνισε ο Πεπί στο RTL.

Αντίθετα, "σχετικά ομαλή" είναι η κίνηση των τραίνων στην περιοχή του Παρισιού και "ομαλή" στα τραίνα Thalys και Eurostar.

Τα προβλήματα στην κίνηση των τραίνων σημειώνονται εξαιτίας των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν στην πλειοψηφία τους οι ελεγκτές μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης συνάδελφός τους από έναν ψυχικά διαταραγμένο άνδρα σε τραίνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λυών-Στρασβούργο.

Το θύμα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Μπεζανσόν όπου νοσηλεύεται.

Ο Πεπί κάλεσε τους ελεγκτές να επιστρέψουν την εργασία τους υποστηρίζοντας ότι "η τιμωρία των ταξιδιωτών δεν είναι η σωστή αντίδραση", ενώ πρόσθεσε ότι η διεύθυνση της εταιρείας θα συναντηθεί σήμερα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για το θέμα αυτό.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Ευτυχώς ο ΟΣΕ κατάργησε τους ελεγκτές στα τρένα και έτσι δεν κινδυνεύει κανένας . Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΑΙΝΟ.Από καταστροφές μέχρι χρήση ουσιών !!!
    Άχρηστοι οικονομολόγοι του κ@λου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εισπράκτορας - ελεγκτής είναι το Α και το Ω στις συγκοινωνίες !!! Διαφυλάσσει τα έσοδα τις εταιρίας και προστατεύει την περιουσία της εταιρίας - εν προκειμένω για την Ελλάδα προστατεύει την κρατική περιουσία - ΗΛΙΘΙΟΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.