26 Μαΐου 2011

11:44
Σήμερα, αρκετά μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν, σε γενικές γραμμές, τις κυβερνητικές αποφάσεις μεταδίδουν πως η γραπτή δήλωση που εξέδωσε η Μαρία Δαμανάκη έπεσε σαν βόμβα όχι Σύνδεσμοςμόνο στην Αθήνα αλλά και στις άλλες...
ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Το γραφείο της κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα καθώς η ελληνίδα Επίτροπος άνοιξε μια πόρτα που πολλοί δίσταζαν να πλησιάσουν, επισημαίνοντας ότι «το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του».
Όπως μεταδίδει, μάλιστα, το vima.gr, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η δήλωση της Επιτρόπου που σκόρπισε ρίγη ανησυχίας στα κυβερνητικά στελέχη και στους βουλευτές, δεν έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Γ. Παπανδρέου μολονότι πολλοί πιστεύουν ότι ζητήθηκε η παρέμβαση της προκειμένου να ενισχυθεί το δίλημμα που θέλει να θέσει η κυβέρνηση στα κόμματα και στους πολίτες.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά έρχονται μετά τις αρνητικές για την κυβέρνηση δημοσκοπήσεις της Κυριακής, τις εσωτερικές τριβές και την ευθεία αμφισβήτηση του Γ. Παπακωνσταντίνου και την μικρή αρχικά αλλά ογκούμενη εξέγερση των πολιτών.

Είναι προφανές πως η κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη -τις ώρες που στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώνονταν οι "Αγαναχτισμένοι"- ερμηνεύσει τα ανεξήγητα και να ακυρώσει τις λογικές σκέψεις που έκαναν όλοι όταν διάβασαν μία τόσο κινδυνολογική παρέμβαση της ελληνίδας επιτρόπου, την ώρα που -υποτίθεται- η κυβέρνηση προσπαθεί να διαψεύσει τέτοια σενάρια.
Ωστόσο, εκείνο που -δικαίως- υποπτεύονται σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία είναι ότι, δια της κυρίας Δαμανάκη, η κυβέρνηση επιχειρεί να δραματοποιήσει τους τόνους και να εκβιάσει τις εξελίξεις, ενόψει ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή και, ενδεχομένως, ΄στο πλαίσιο των όποιων αποφάσεων για ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές έχει λάβει ο πρωθυπουργός.
Από το Μέγαρο Μαξίμου μεταδιδόταν ότι υπήρξε κάποια τηλεφωνική επικοινωνία έπειτα από τη δημοσιοποίηση της δήλωσης, αλλά δεν ήταν σαφές αν αυτή έγινε με τον κ. Παπανδρέου ή με τον κ. Γ. Πεταλωτή. Πάντως, τις προηγούμενες ημέρες η κυρία Δαμανάκη είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για τη δραματική μεταστροφή του κλίματος που υπήρχε στις δανείστριες χώρες.
Κάτι που προφανώς έρχεται σε αντίφαση με την (δήθεν) "δυσφορία" που μετέδιδαν, αργά χθες το βράδυ, οι κύκλοι του Μαξίμου, αφού εάν ο πρωθυπουργός συνομίλησε με την κυρία Δαμανάκη,κι εκείνη του μετέφερε το βαρύ κλίμα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (λες και ο πρωθυπουργός που βρίσκεται περισσότερο στις χώρες αυτές παρά στην Ελλάδα δεν γνωρίζει την ...ευρωπαϊκή ατμόσφαιαρα!), πως είναι δυνατόν να μην του είπε ότι σκέπτεται να παρέμβει δημοσίως;
Μάλιστα λεγόταν χαρακτηριστικά ότι το τελευταίο διάστημα το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τίθεται σε όλες τις συνεδριάσεις στις οποίες συμμετέχουν οι δανειστές μας, αλλά όχι σε επίπεδο Κομισιόν ή Eurogroup, ενώ η ατμόσφαιρα είναι τόσο βαριά όσο ήταν τον προηγούμενο Μάιο προτού η Ελλάδα μπει στο μνημόνιο.
(σκίτσο Παπανδρέου από την Έφη Ξένου, Βήμα)

http://www.pitsounicity.gr/index.php

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.