21 Απριλίου 2011

00:08
Την Πέμπτη 14 Απριλίου έγινε στο Ε.Κ.Θ η προγραμματισμένη συνέλευση μας.

Τα θέματα της συνέλευσης ήταν:

*Απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας

*Προγραμματισμός επόμενων κινήσεων.



Α. Από τον απολογισμό προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα:

*Ο αγώνας από την αρχή θα ήταν δύσκολος επειδή ήταν “αντιμνημονιακός” και ήταν δεδομένο ότι θα ερχόμασταν σε σύγκρουση με τον σκληρό πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.


*Οι “Επιβάτες Θεσσαλονίκης” πήραν μαζικά χαρακτηριστικά,συγκίνησαν και δραστηριοποίησαν χιλιάδες “συνεπιβάτες”, συντέλεσαν αποφασιστικά στην διαμόρφωση πανελλαδικά του κινήματος ανυπακοής στα χαράτσια της κυβέρνησης και της τρόικας. Πετύχαμε κάποιους από τους αρχικούς μας στόχους όπως, το μισό εισιτήριο στους άνω των 65 ετών, η μετεπιβίβαση σε οποιαδήποτε κατεύθυνση και έγινε αποδεκτό-μένει βέβαια να υλοποιηθεί- το μισό εισιτήριο για τους ανέργους.

Επίσης αποκαλύφθηκε το αμαρτωλό καθεστώς λειτουργίας του ΟΑΣΘ.

Δεν πετύχαμε όμως όλους τους αρχικούς μας στόχους. Είναι πολύ θετικό ότι συναντηθήκαμε εκατοντάδες “συνεπιβάτες” και αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Η συνάντηση μας αυτή, η αποφασιστικότητα, η συλλογική μας δράση και o στόχος της νίκης φόβισαν την κυβέρνηση που αναγκάστηκε να ποινικοποιήσει την δράση μας.


*Εκφράστηκε η θέληση όλων να συνεχίσουμε τον αγώνα έχοντας συναίσθηση ότι θα είναι παρατεταμένος και θα περνάει κάθε φορά πιθανόν και σε άλλα μέτωπα.


*Υπήρξε προβληματισμός αν στοχοποιήθηκε επαρκώς η κυβέρνηση όπως αρχικά είχαμε επισημάνει η περιορίσαμε το μέτωπο μόνο προς τον ΟΑΣΘ.


*Υπήρξε προβληματισμός αν πήραμε έγκαιρα τα μέτρα μας για την αναμενόμενη -ούτως η άλλως- ποινικοποίηση και καταστολή που θα επέβαλε η κυβέρνηση λόγω της δράσης μας.


*Διαπιστώθηκε ότι παρ' όλη την καταστολή και την ποινικοποίηση ένας σεβαστός αριθμός “συνεπιβατών” για διάφορους λόγους (οικονομικούς, ιδεολογικούς κτλ) αρνείται να πληρώσει το εισιτήριο του. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη οργάνωσης της αλληλεγγύης.


*Έγινε συζήτηση για το ζήτημα των προστίμων και αποφασίστηκε η συλλογική αντιμετώπιση τυχόν ποινικοποίησης. Η μαζικοποίηση του αγώνα μας, η συλλογική δράση και η αλληλεγγύη θα εξασφαλίσουν “να μην μείνει κανένας μόνος του”.


*Εκτιμήθηκε ότι πρέπει να τροποποιήσουμε τον τρόπο δράση μας κρατώντας σε διαρκή επικαιρότητα το κίνημα μας.


Β. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία απολογισμού αποφασιστήκαν οι επόμενες δράσεις, με στόχο την καταγγελία της κυβέρνησης για την ποινικοποίηση της δράσης του κινήματος και την αποκάλυψη του αμαρτωλού καθεστώτος λειτουργίας του ΟΑΣΘ. Παράλληλα μέσα από τις δράσεις να αναδεικνύετε η αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα με στόχο να γίνεται όλο και πιο μαζικός για να είναι νικηφόρος:

*Να συνταχθεί άμεσα ανακοίνωση -καταγγελία

*Διοργάνωση εκδήλωσης σε ανοικτό χώρο

*Πορεία στο κέντρο της πόλης.

*Η ανακοίνωση-καταγγελία να μοιραστεί την Πρωτομαγιά και να ζητήσουμε από τους οργανωτές να μιλήσουμε σε όλες τις προσυγκεντρώσεις.

*Διοργάνωση παρεμβάσεων σε ανοικτούς χώρους (πλατείες, πάρκα) με ενημερωτικό υλικό,μουσική,βίντεο κλπ στις γειτονιές της πόλης.

*Παρεμβάσεις σε λαϊκές, στάσεις και μέσα στα λεωφορεία όπου θα μοιράζεται η ανακοίνωση- καταγγελία.

*Να γίνουν δράσεις ώστε να επικαιροποιηθεί το "Δώσε το εισιτήριο σου στον επόμενο"

*Να γίνουν προσπάθειες να ανοιχτούμε και σε άλλους χώρους (σύλλογοι γονέων, σωματεία, φορείς κλπ) και να συμμετέχουμε σε κοινές δράσεις με άλλα κινήματα όπως Χαλκιδική, διόδια, άνεργοι κλπ.



Το επόμενο συντονιστικό θα γίνει την Πέμπτη 29 Απριλίου στις 19:30 “Αντίπερα Όχθη” Ιουστινιανού 11 και Βενιζέλου γωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.