11 Μαρτίου 2011

10:16
1
Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

Η κυβέρνηση προσλαμβάνει ιδιωτικούς αστυνομικούς για τη φύλαξη των κτιρίων, που στεγάζουν τα υπουργεία. Η αποκάλυψη αυτή έγινε στη Βουλή, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Κ. Αϊβαλιώτης.

Η απόφαση για τη φύλαξη των υπουργείων από ιδιωτικούς αστυνομικούς και από εταιρίες σεκιούριτι ελήφθη επί ΝΔ, όπως φαίνεται από τα έγγραφα, που κατατέθηκαν στη Βουλή και όπως εξηγεί και η υπουργός Εργασίας, κυρία Λούκα Κατσέλη: «Λόγω των επιθέσεων που έχει δεχθεί κατ΄ επανάληψη το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως η επίθεση που έγινε την 15η Μαρτίου 2006, από άτομα που προκάλεσαν με τις ενέργειές τους υλικές ζημιές, τόσο στο κτίριο του υπουργείου, όσο και στα αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα έμπροσθεν του κτιρίου, με αποτέλεσμα να έχει χαρακτηρισθεί "στόχος" αποφασίσθηκε η φύλαξη των κτιρίων από ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης», αναφέρει η κυρία Κατσέλη.

Η φύλαξη όμως των υπουργείων από εταιρίες σεκιούριτι στοιχίζει κάτι παραπάνω, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, πλην όμως όπως φαίνεται δεν απασχολεί τους αρμοδίους, που κάθισαν και υπολόγιζαν ότι οι ζημιές που θα μπορούσαν να προκληθούν θα ήταν μεγαλύτερες και ακριβότερες, απ΄ ότι στοιχίζει η φύλαξη του υπουργείου από ιδιωτικές εταιρίες.

Συγκεκριμένα το ύψος της δαπάνης, που δόθηκε από την κυβέρνηση σε ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης ανήλθε το 2009 σε 122.667,71 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και το 2010 σε 136.630,62 ευρώ. Για τη φύλαξη του κτιρίου, επί της οδού Σταδίου (όπου βρίσκονται τα γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας, κ. Γ. Κουτρουμάνη και της υφυπουργού, κυρίας Αννας Νταλάρα, δαπανήθηκαν για τα έτη 2009 και 2010 467.000 ευρώ.

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αν και δεν δέχθηκε έως σήμερα καμία επίθεση, πληρώνει κάτι παραπάνω. Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός, κ. Ι. Μαγκριώτης, το υπουργείο για το 2009 είχε συνάψει συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης ύψους 859.603,56 ευρώ. Για το 2010 η σχετική δαπάνη, όπως αναφέρει, ανήλθε σε 160.241,82 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών, βάσει του εγγράφου που κατέθεσε στη Βουλή και φέρει την υπογραφή του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ξόδεψε το έτος 2009 (χωρίς το ΦΠΑ) 440.150 ευρώ και άλλα 488.775 ευρώ (χωρίς επίσης το ΦΠΑ) για το έτος 2010.

Πηγή : Το Βήμα

1 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! γιατί να μην προσλαμβάνουν σεκιουριτάδες για τη σωματική τους ακεραιότητα που φοβούνται οτι κινδυνεύει από τον εχθρό λαό? ο οποίος λαός ειναι θρασσύτατος, έχει την απαίτηση να μην ειναι άνεργος, να εχει κοινωνικές παροχές, να μην πληρώνει στα νοσοκομεία, να μην πληρώνει διόδια και τσουχτερές αυξήσεις εισιτηρίων δεη κλπ. να μην πληρώνει κεφαλικούς φόρους, να παίρνει καλούς μισθούς και συντάξεις. παιδιά με τα μάτ και τους σεκουριτάδες δέν κάνετε τίποτα. ΒΑΛΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ εκείνους του Σ-300 που αποθήκευσε το ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη στην Κύπρο επειδή έτσι απαίτησε ο θείος Σάμ...
    ΣΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ και λοιπών σωτήρων μας στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ γιατί οπως είπε άν δέν ήταν αυτός θα είχαμε πέσει στην άβυσσο.... ενώ τώρα είμαστε λίγο πρίν την άβυσσο χάρις στους σοσιαλιστικούς ελιγμούς ΚΑΙ ΤΙς ΜΠΛΌΦΕΣ με το ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ του πλέον καταλληλότερου και της επιστημονικής του ομάδας, πού έστησαν ολο αυτό το θέατρο παγίδα τρόμου για το λαό. ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ . Ποτέ εκείνος που εσκαψε το λάκκο του άλλου δέν γλύτωσε από το πέσει μέσα ο ίδιος.... Οσες παγίδες κι άν εστησε, οσους χερι-χέριδες, θυγατέρες, σοβαροφανείς δήθεν αριστερούς και άν χρησιμοποιεί και προωθεί στην εξουσία, όσες μαϊμούδες κι άν έχει εξασφαλίσει σε κάθε επίπεδο, του συνδικαλιστικού περιλαμβανομένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.