3 Φεβρουαρίου 2011

14:41
4
Μετά την απόλυση 280 εργαζομένων στην εταιρεία μας (Μετρό) και τις περικοπές μισθών, επιδομάτων και την κατάργηση των δώρων που γίνανε όπως και σ΄ όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, επιτέλους η αντίσταση άρχισε... !!!

Πρωτοπόρος σ΄ αυτόν τον τομέα η διοίκηση της ΑΜΕΛ (ξέρετε, αυτή της Ανοιχτής Διακυβέρνησης) η οποία βλέποντας τις δυσκολίες των εργαζομένων έβαλε επιτέλους κόκκινη γραμμή στις απαιτήσεις της Τρόικας και βροντοφώναξε ¨Ως εδώ... για τους κολλητούς μας¨.

Εν μέσω κοσμογονικών εξελίξεων και σχεδίων για συγχώνευση συγκοινωνιών, νέες μειώσεις εισοδημάτων και φημών για απολύσεις, αποφάσισε να μοιράσει θέσεις, προαγωγές και υποσχέσεις σε κολλητούς, ρουφιάνους και παρατρεχάμενους χωρίς προσόντα με φωτογραφικούς διαγωνισμούς και τα αποτελέσματα όλοι τα ξέρουμε ήδη.

Αλλά τι σημασία έχει; Η αξιοκρατία και η διαφάνεια είναι για τα κορόιδα.

Για μερικούς δεν αλλάζει ποτέ τίποτα. Για αυτούς δηλαδή που συμμετείχαν σ΄ αυτήν την ψευτοδιαδικασία με το σταυρό στο χέρι διαθέτοντας βέβαια και δίπλωμα Πολυτεχνείου και προϋπηρεσία.

Ενώ απολύθηκαν και υποβαθμίστηκαν στελέχη με γνώσεις, προσόντα και εμπειρία στο αντικείμενό τους (Σταυρόπουλος, Στεφανής) οι θέσεις έπρεπε κάπως να καλυφθούν και οι αντικαταστάτες είναι ήδη έτοιμοι.

Με αντίστοιχες σπουδές και εμπειρία. Σπουδές στην ΠΑΣΟΚΙΚΗ κομματική Εξέλιξη (προσόν αξιέπαινο καθώς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και μακρά επετηρίδα στον κλάδο τους) και εμπειρία μεγάλη όχι στο αντικείμενο αλλά στις προαγωγές καθώς έχουν από 2-3 ο καθένας (βλ. Αντζουλάτος, Σιφναίος).

Άλλωστε το γραφείο του νεόκοπου Διευθ. Λειτουργίας είναι πάντα ανοιχτό, ειδικά σ΄ αυτούς που τον βοηθούν να σπείρει διχόνοια. Με κάποιους απ΄αυτούς εξάλλου τον ενώνει το κοινό μπόι και ο νοών νοείτω.

Και το αντάλαγμα; Υποσχέσεις για μελλοντικές οικογενειακές αναβαθμίσεις ανεξαρτήτως ικανοτήτων και προυπηρεσίας. Οι άλλοι ας πρόσεχαν. Στην ΑΜΕΛ εργάζονται.

Υπάρχουν και σωματεία βέβαια, αλλά για τους προέδρους τους δίκαιο είναι ό,τι βολεύει και τις δικές τους φιλοδοξίες. Και εδώ συμφέρει να κάνουμε το κορόιδο. Έτσι κύριε Παππά;

Τόσα χρόνια μαθητείας δίπλα στους Βερεληχαριτοφωτοπουλαίους δεν πήγαν χαμένα. Άξιοι μαθητές με προοπτικές να ξεπεράσουν και τους δασκάλους τους. Καλά λένε, το καλύτερο πανεπιστήμιο είναι η ζωή.

Πολύτιμο σύμμαχο σ΄ όλα τα παραπάνω βρήκαν στο πρόσωπο του νυν προέδρου της ΑΜΕΛ κου Μιχαλόπουλου που ενώ ευαγγελίζεται την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, τώρα έχει πειστεί πως όλα αυτά δεν μετράνε.

Και ενώ έχει την ευκαιρία να δείξει οτι κάτι αλλάζει, αυτός κατέληξε να κάνει τα χατήρια του άμεσου συνεργάτη του κου Καραγκούνη.

Έχει άραγε αναρωτηθεί γιατί ο κος Καραγκούνης καίγεται να προάγει τα συγκεκριμένα άτομα;

Τελικά όλα τρυγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

T Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011 1:36 μ.μ.

4 σχόλια:

  1. Τα ιδια πανω κατω γινονται και στον ΗΛΠΑΠ . Θυμαστε την ανακοινωση για προισταμενους - ομαδαρχες κ.τ.λ . που τρεχαμε να κανουμε ολοι αιτησεις . Ακουστηκε οτι ολες αυτες οι θεσεις θα καλυφθουν με αναθεση καθηκοντων απο τον χλωμουδη και ολα σωματεια του χωρου ειναι συμφωνα να γινει με αυτον τον τροπο για να βολεψουν τους δικους τους ανθρωπους !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και οι βολεμένοι και οι αβόλευτοι την ίδια τύχη θάχουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω στα περί αδιαφάνειας, διαπλοκής, ρουσφετιών, αντικατάστασης μερικών με άχρηστους που έχουν αγαπημένο χρώμα το πρασινάκι,κτλ και θα το καταδικάζω συνεχώς, αλλά θα διαφωνήσω κάθετα στην αντίληψη ότι απολύθηκαν αυτοί που εγκατέλειψαν την ΑΜΕΛ. Στην Ελλάδα, ουδέποτε έχει απολυθεί δημόσιος υπάλληλος (και ούτε πρόκειται). Οι 280 "απολυμένοι" είχαν περιορισμένης ισχύος σύμβαση εργασίας. Δεν ήταν απόλυση, ήταν λύση της σύμβασης εργασίας λόγω του χρονικού περιορισμού που η ίδια περιελάμβανε. Ουδέποτε κανείς τους διαβεβαίωσε γραπτώς και με νομικές διατάξεις ότι θα αναβαθμιστούν οι συμβάσεις σε μόνιμες. Άρα, ας μην χρησιμοποιούν βαριές κουβέντες, όπως απόλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι σκληρή και δύσκολα λέγεται...
    Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τα Μ.Μ.Μ.Α.
    Άλλο ότι τους τάξανε, κακός, να γίνουν οι συμβάσεις τους Αορίστου χρόνου και άλλο τι ήταν, εν προκειμένω Ορισμένου χρόνου.
    Βέβαια θα μου πείτε φταίνε αυτοί που τους τάξανε?
    Και ναι και όχι...
    Όσο για τις κρίσεις του προσωπικού όταν και αφού γίνουν, εδώ θα είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.